La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha fet aquest dilluns una crida a les associacions, entitats i població en general a activar-se pel clima i a sumar-se a la convocatòria general de vaga prevista per al dia 27 de setembre.

En un comunicat, la FAVB ha considerat que la contaminació i el canvi climàtic provoquen molts impactes negatius i que la forma en la qual s'afronti el problema té moltes implicacions socials en el treball, les desigualtats o l'accés a béns i serveis bàsics.

"Podem optar per solucions que garanteixin el benestar de tots o per un model que garanteixi a una minoria social una manera de viure depredadora que es negarà a la resta. Per això, ens fan falta solucions que vagin al fons dels problemes i, a la vegada, que estiguin orientades a garantir el benestar del conjunt", s'argumenta en el comunicat.

En la celebració d'una trobada convocada recentment per l'Ajuntament de Barcelona amb participació d'entitats socials on es va presentar un paquet de mesures contra la contaminació, es va poder veure, segons el parer de la FAVB, que "les elits econòmiques continuen defensant la inversió en noves infraestructures —com l'ampliació de l'aeroport i les noves terminals de creuers— que tindran com a efecte agreujar la situació".

Aquesta entitat té la sensació que "falta determinació per iniciar polítiques que es poden pensar impopulars (o que topen amb els interessos de poderosos grups econòmics, amb els perjudicis d'alguns sectors influents)".

Així, considera que el debat i les mesures necessàries a prendre només es duran a terme si es dona la mobilització social. Per això, la FAVB crida a activar-se pel clima i "per una resposta social i ecològicament justa" i se suma a la convocatòria de vaga general del dia 27 de setembre pel clima.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat