L'associació Famílies per a la Revolta Educativa (FRE), sorgida al setembre en contra de portar els seus fills a les escoles en l'actual situació de pandèmia, ha demanat aquest diumenge que se suspenguin les classes presencials i més recursos per a les famílies. En una roda de premsa, els seus portaveus han fet una crida al conjunt de la comunitat educativa per fer "una aturada temporal, que serveixi com a mesura de protecció davant la irresponsabilitat de la Generalitat".

Creuen que "aquest tancament temporal dels centres educatius podria tallar la transmissió comunitària en un 22% de la població" i alhora, reclamen "una mobilització de recursos per dotar els centres de mesures de seguretat i mitjans materials de suport a la tasca docent" i "una planificació responsable que permeti limitar l'estada de la infància i la docència en els centres".

Per a aquest moviment, "la presencialitat s'hauria de reprendre quan epidemiològicament estigui lliure de risc i s'hagi dotat els centres de mesures de seguretat, personal i mitjans suficients". En aquest sentit, han dit no entendre "per què s'ha exclòs l'educació" de les noves restriccions de la mobilitat i han dit que les administracions "haurien de poder fer-se càrrec de les problemàtiques de conciliació i segregació sense abocar aquestes responsabilitats a l'escola".

escola classe nens coronavirus - ACN

Imatge: ACN

No volen "excuses"

Des de la plataforma consideren que l'educació "amb recursos per a les famílies amb algun membre en risc d'exclusió i en coordinació amb les altres administracions per evitar la segregació pot ajudar a controlar" la pandèmia, i afegeixen que "utilitzar la segregació com a argument per donar continuïtat a una presencialitat sense mesures addicionals és una fal·làcia, un xantatge que posa en risc la qualitat i la seguretat de tota la comunitat educativa".


L'associació assegura que "aquest curs escolar s'ha iniciat sense mesures de seguretat extraordinàries més enllà de l'ús de la màscara i uns protocols del tot insuficients, en la mesura que l'augment de casos ha col·lapsat els centres d'atenció primària". A més de demanar a les famílies "una retirada massiva de la infància dels centres educatius", han sol·licitat als treballadors de l'ensenyament que es mobilitzin i als sindicats d'educació que "liderin la mobilització en forma d'una vaga unitària"