Els néts del dictador Francisco Franco no s'han pronunciat públicament sobre el trasllat de les restes del seu avi. Les despulles que resten al mausoleu del Valle de los Caídos, construït pels presoners republicans de la Guerra Civil durant el 1949 i el 1958, ara podrien ser exhumades amb la modificació de llei que ha proposat l'actual partit del govern espanyol.

Segons ha anunciat el diari La Razón, els set germans Martínez-Bordiú Franco han enviat una carta al prior del Valle de los Caídos, Santiago Pedrera, en la qual li exigeixen que faci saber a la Santa Seu que el seu desig és que les restes de Francisco Franco no surtin del recinte que es va preparar al municipi madrileny de San Lorenzo de El Escorial.

Malgrat tot, el diari madrileny manifesta que el Vaticà certament és una autoritat en el mausoleu i basílica del Valle de los Caídos. Una autoritat, però, que no tindria competència en decidir sobre les despulles dels difunts que allà hi ha enterrats. A més, asseguren que el Vaticà no té cap interès a pronunciar-se sobre el tema ni entrar en el debat sobre les restes del dictador espanyol.