El secretari de Justícia del PSOE, Andrés Perelló, ha anunciat que el govern espanyol proposarà una nova llei de memòria històrica que permeti treure les restes de Francisco Franco del Valle de los Caídos i oferir una solució per a aquest lloc. Perelló traslladarà la qüestió aquest dilluns a l'executiu socialista i proposarà "que el govern converteixi la proposta de llei en projecte de llei".

El secretari s'ha mostrat esperançat amb el nou govern i ha indicat que la nova llei recollirà que "les exhumacions hauran de ser polítiques públiques, es plantejarà la nul·litat de tots els judicis del franquisme, es traurà Franco del Valle de los Caídos, es donarà una solució a l'espai i es prohibirà l'apologia del franquisme i del feixisme per equiparar-nos a les democràcies europees més consolidades".

"No hi podrà haver associacions com la de Francisco Franco: caldrà modificar la llei de fundacions i associacions perquè no es constitueixin i es prohibeixin", ha explicat. Sobre això, Perelló ha subratllat que "cap democràcia amb estàndards sòlids es pot permetre el luxe de tenir una fundació feixista" i ha recordat que l'apologia del nazisme "està fortament penada en el Codi penal alemany".

D'aquesta manera, el secretari ha assegurat que la intenció d'aquest nou projecte serà '"anar un pas més enllà" perquè es "tanquin les fissures per les quals s'escapava, gràcies a la dreta espanyola, el compliment de la llei."