Una explosió a Tarragona aquest diumenge al restaurant japonès Koyo, situat a la Rambla Nova ha deixat almenys set ferits de poca gravetat. Els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís cap a les 15:57 hores i han mobilitzat 7 dotacions fins al lloc dels fets, tot i que no hi ha foc, des del cos afirmen que estan "vetllant per la seguretat de les persones" i per seguretat s'han tancat els subministraments del local. També hi ha acudit el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) amb onze unitats. També s'hi han desplaçat patrulles dels Mossos d'Esquadra.

L'explosió que s'està investigant ha estat molt potent i ha trencat diversos vidres de la zona. Alguns han anat a parar fins i tot al bell mig de la rambla per la força de l'explosió. Tot i això, no ha provocat cap incendi.

El Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès a 7 persones, i segons han indicat 5 es troben en estat lleu, 3 d'elles han estat traslladades a l'Hospital Santa Tecla i les altres 2 a l'Hospital Universitari Joan XXIII. Altres 2 persones estan en estat més lleu, i han estat traslladades, una a cada hospital. 

No hi ha perill pels veïns

Els Bombers estan comprovant la seguretat de la zona, tot i que asseguren que no hi ha perill pels veïns de la zona, també estan revisant l'estat dels pisos situats a les plantes superiors al local, del qual ja n'estan desenrunant el fals sostre i les vidrieres trencades. Els Bombers han confirmat que no hi ha ningú als pisos de sobre del restaurant, la planta superior al local és una clínica dental, que en ser diumenge, estava tancada, i, per tant, buida. Ara treballen per analitzar si hi ha afectació estructural a l'edifici.

L'alcalde de la localitat, Pau Ricomà, ha explicat que l'explosió ha tingut lloc quan el restaurant, situat al número 26 de la Rambla Nova, no estava obert, però que ha afectat "dues persones que passaven per aquí". Els Bombers han comprovat la seguretat de la zona i asseguren que no hi ha perill pels veïns de l'entorn perquè no han detectat cap afectació estructural, s'està a l'espera que els arquitectes municipals ho corroborin. 

Per la seva banda, els Mossos d'Esquadra estan investigant les causes de l'explosió, però el sotsinspector dels Bombers, Juan Manuel Gonzálvez l'ha atribuït al gas. Segons ha explicat a la premsa, l'explosió ha tingut lloc a la cuina i hi ha hagut una zona expansiva que ha malmès elements com parets i sostres, sense que hi hagi danys estructurals. La detonació també ha afectat un edifici d'oficines de la part posterior.