L'Exèrcit mantindrà la seva presència al Saló de l'Ensenyament de Barcelona, que se celebrarà del 20 al 24 de març al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, amb la mateixa superfície que en l'edició anterior, han informat a Europa Press fonts de la institució firal.

L'expositor de l'Exèrcit al Saló de l'Ensenyament ha explicat en anteriors edicions amb una superfície d'uns 90 metres quadrats en les quals presenta la institució com a sortida professional.

Al novembre, la ministra de Defensa, Margarita Robles, va assegurar que l'Exèrcit sense "cap dubte" anava a estar present al saló, i va demanar a les forces polítiques no fer un ús partidista de les Forces Armades.

La presència de l'Exèrcit en aquest saló ha generat polèmica en les últimes edicions --la plataforma Desmilitaritzem l'Educació ha realitzat actes contra la seva presència--, després que el Parlament aprovés una moció al juliol del 2016 en la qual demanava la seva no presencia i el rebuig de l'Ajuntament de Barcelona en una declaració.

L'Ajuntament de Barcelona va aprovar en un ple de febrer del 2016 una declaració institucional que defensava que el Saló de l'Ensenyament se celebri sense la presència de l'Exèrcit per afavorir espais educatius lliures d'armes.

De fet, en la inauguració del saló el 2016, l'alcaldessa, Ada Colau, va dir a dos militars que se li van dirigir: "Ja sabeu que nosaltres, com a ajuntament, preferim que no hi hagi presència militar al saló, però simplement perquè creiem que cal separar els espais".

Girona

Barcelona no és l'únic lloc amb un saló formatiu en el qual la presència de l'Exèrcit ha despertat polèmica, també a Girona ho ha fet, on Fira de Girona va sancionar el 2018 amb tres anys a l'Exèrcit sense presència per incompliment del seu codi ètic.

Un jutjat de Girona va acordar finalment que l'Exèrcit pogués participar al saló de formació ExpoJove, però sense uniforme.