L'exèrcit serà present a l'11a edició de la Fira Formació i Treball de Lleida, que se celebrarà del 20 al 22 d'abril al pavelló 4 de Fira de Lleida. De la mateixa manera que en les deu anteriors edicions, la institució militar disposarà d'un estand al certamen on donarà a conèixer als joves aquesta sortida professional a través de les diferents tipologies formatives que imparteix. Hi seran presents malgrat la carta enviada per la direcció general de Joventut a Fira de Lleida demanant la no participació de l'exèrcit a la Fira i el rebuig expressat per la plataforma Desmilitaritzem l'Educació i la Crida per Lleida-CUP.

L'11a edició del saló F&T tindrà la participació de 21 empreses i entitats i tindrà 25 famílies de formació o disciplines representades. Acollirà 50 activitats professionals com ara conferències, tallers, demostracions i altres iniciatives relacionades amb la formació. El certamen l'organitzen l'Ajuntament de Lleida, Fira de Lleida i la Generalitat, amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i GlobaLleida. 

Àngel Ros ho defensa

Durant la presentació de la Fira, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha defensat que l'exèrcit "té tot el dret" a tenir presència un any més al saló, de la mateixa manera que en les deu edicions anteriors del certamen. Ros ha recordat les sortides professionals que ofereix als joves la institució militar, ja sigui a través d'estudis superiors que imparteix a Saragossa o de formació professional per formar suboficials. En aquest sentit, l'alcalde de Lleida ha remarcat que cada any entre 300 i 400 joves lleidatans sol·liciten informació per accedir a la carrera militar.

Cal recordar que la directora general de Joventut, Marta Vilalta, va enviar recentment una carta a Fira de Lleida demanant la no participació de la institució militar en l'edició d'enguany, emparant-se en la moció aprovada pel Parlament el juliol del 2016 per ''desmilitaritzar l'educació''. A la vegada, la plataforma Desmilitaritzem l'Educació i la Crida per Lleida-CUP també han expressat el seu rebuig a la presència de l'exèrcit al saló.