Fer pipí o caca a l'Everest i en un vàter eco aviat serà possible. La Xina vol instal·lar vàters ecològics a 7.028 metres d'altitud, just al costat xinès de l'Himàlaia.

Aquesta mesura l'han presa les autoritats amb l'objectiu de limitar la contaminació. La creixent activitat turística s'ha convertit en un problema i ha fet que s'hagin acumulat residus humans. El problema, però, no només són els excrements, ja que també hi ha milers d'objectes abandonats: tendes de campanya, sacs de dormir, equips de supervivència, bombolles per respirar o utensilis per cuinar. 

everest unsplash

Unsplash

A més a més, les cues per pujar fins al cim comencen a ser considerables: fins a dues hores esperant el torn. 

D'aquesta manera una companyia xinesa ha decidit buscar una solució per al problema. S'instal·laran vàters ecològics al campament base més alt del Tibet. I com seran aquests vàters? Doncs temporals, és a dir, seran "desmantellats" a finals de temporada. 

Es calcula que més de 700 persones entre alpinistes, turistes i guies— s'estan cada primavera durant gairebé dos mesos a la vessant sud de l'Everest. Aquest volum de gent genera unes grans quantitats de femta i orina per a les quals no hi ha cap pla de tractament o evacuació.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat