La Gran Final d'Eurovisió d'aquesta nit comptarà amb 26 participants: 20 classificats de la primera i de la segona semifinal, el Big 5 (Alemanya, Espanya, França, Itàlia i Regne Unit) i el país amfitrió, en aquesta ocasió Suècia.

Alemanya

La concursant d’Alemanya serà Jamie-Lee Kriewitz, que va néixer el 18 de març de 1998 a Springe, una ciutat de la regió de Hannover. És una jove cantant de pop, que es va convertir en un personatge emblemàtic al seu país en guanyar l’edició del 2015 de The Voice of Germany.

La seva cançó Ghost, amb què va guanyar el concurs i amb la qual també es presenta a Eurovisió, acumula més de 5 milions i mig de reproduccions a Youtube.

Armènia 

La candidata d’Armènia en aquesta ocasió serà Iveta Mukuchyan, que va néixer el 14 d’octubre de 1986 a Erevan, la capital d’Armènia. És una model i cantant famosa per la seva aparició a Hay Superstar, on va quedar cinquena el 2010,. També va participar a The Voice of Armenia el 2015, i el mateix any va ser nomenada la dona més sexy d'Armènia, segons la popular revista d’aquell país El Style.

La seva cançó LoveWave, amb què es presenta a aquesta edició d’Eurovisió, té més de 4 milions de reproduccions a Youtube.

Austràlia 

La representant d’Austràlia serà Dami Im. Nascuda el 17 d’octubre del 1988 a Corea del Sud, és una compositora, cantant i professora de piano, famosa per la seva aparició a The X Factor Australia, on va guanyar la cinquena edició, el 2012.

La seva adaptació de la cançó de Mariah Carey Hero amb què es va presentar a The X Factory Australia, ja té més de 10 milions de reproduccions a Youtube. Però ella es presenta a Eurovisió amb Sound of Silence, que acumula quasi 5 milions de reproduccions.

Àustria

La concursant d’Àustria serà Zoë Straub. Coneguda com a Zoë, va néixer l’1 de desembre del 1996 a Viena. És actriu i cantant, compositora de música pop. La seva carrera com a cantant va anar a més a partir de la participació al concurs de talents infantils Kiddy Contest, emès pel canal Plus 4 el 2007. L’any passat es va presentar a les proves per representar Àustria a Eurovisió i va quedar tercera amb la cançó Quel filou. En canvi aquest any va ser escollida per representar el seu país amb Loin d’ici, que ja té 1 milió i mig de reproduccions a Youtube.

Azerbaidjan

La representant d’Azerbaidjan és Samra Rahimli. Coneguda com a Samra, va néixer el 19 d’octubre de´l 1994 a Baku, i és una cantant del gènere pop.  Va saltar a la fama després de participar a The Voice of Azerbaijan en la seva primera edició, el 2016. Aquest no és el primer cop que Samra Rahimli intenta representar el seu país a Eurovisió, ja ho va provar sense èxit el 2012 amb només 16 anys.

La cançó amb què competirà, Miracle, ja té més de 4 milions de reproduccions a Youtube.         

Bèlgica

La candidata de Bèlgica és Laura Tesoro, va néixer a la ciutat d’Anvers el 19 d’agost del 1996, i és cantant de pop i actriu. És coneguda a Bèlgica per la seva participació a The Voice Belgique, on va ser una de les finalistes a la tercera edició del programa el 2014, així com per la seva aparició a sèries de televisió.

La cançó amb què es presentarà a Eurovisió What a Pressure acumula 2 milions de visualitzacions a Youtube.

Croàcia 

La representant de Croàcia serà Nina Kraljić. Va néixer a Lipovljani el 4 d’abril del 1992. El 2009 va fer la seva primera aparició al concurs Supertalent emès a Nova TV, on va acabar desena. Però el que la va fer saltar definitivament a la fama va ser la seva participació a The Voice of Croatia, on va ser la guanyadora de la primera edició.

La cançó Lighthouse amb què concursa té més de 2 milions de visualitzacions a Youtube.

Espanya 

La representant d’Espanya en aquesta edició serà Bárbara Reyzábal González-Aller, més coneguda com a Barei. Va néixer a Madrid, el 29 de març del 1982, és cantant i compositora. El 2011 Barei va publicar el seu primer àlbum Billete para no volver, i després d’aquell àlbum va començar a publicar una cançó en anglès cada tres mesos. Moltes d’elles van arribar a tenir centenars de milers de reproduccions, com Another life o Wildest Hores.

La cançó amb què es presenta a Eurovisió és Say Yay, que ja compta amb més de 3 milions de reproduccions a Youtube.

França 

El candidat de França és Amir Haddad. Va néixer a París, el 29 de març del 1984. És un cantant y compositor franco-israelià. 

Va saltar a la fama el 2006 en participar a Kokhav Nolad, un programa de talents d’Israel. Més tard, el 2011, va publicar el seu primer àlbum Vayehi, i el 2014 va ser finalista de The Voice: la plus belle voix, en la tercera edició d’aquell certamen.

La cançó amb què es presenta a Eurovisió J'ai cherché ja té més de 6 milions de reproduccions a Youtube.

Geòrgia

La banda Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz ha estat escollida per representar Geòrgia. És una banda de rock que va ser fundada el 2000 a la capital de Geòrgia, Tiflis. El grup té 4 integrants, Nika Kocharov, Gia Iashvili, Nick DavitashviliDima Oganesian.

La cançó que interpretaran, Midnight gold, ja té quasi mig milió de reproduccions.

Hongria 

El candidat d’Hongria per a aquesta edició és Gábor Alfréd Fehérvári, conegut en l’àmbit artístic com a Freddie. Va néixer a Budapest el 8 d’abril del 1990, és cantant i compositor. Va convertir-se en un personatge mediàtic al participar al concurs de talents Rising Star, on va quedar en quarta posició. 

Les seves dues cançons més conegudes són Marry Joe i Neked nem kell, que van tenir una gran repercussió a tot el país.

La cançó amb què es presenta a Eurovisió és Pioneer, amb més de 2 milions de reproduccions a Youtube.

Israel

El candidat d’Israel per a aquesta edició d’Eurovisió és Hovav Sekulets, conegut artísticament com a Hovi Star. Va néixer a Kiryat Ata, una ciutat d’Israel, el 19 de novembre del 1986. És un cantant del gènere pop. Mai no havia intentat abans representar el seu país a Eurovisió, però consta que va participar com a jutge en el procés de selecció de candidat de l’any passat.

La cançó amb què representarà Israel serà Made of Star, que ja compta amb gairebé 1 milió i mig de reproduccions a Youtube.

Itàlia 

Francesca Michielin va néixer a Grappa un municipi al nord d’Itàlia, el 25 de febrer del 1995, i és cantant i compositora. Va aconseguir notorietat en guanyar Factor X en la cinquena edició d’aquest certamen a Itàlia el 2011. Amb el seu primer tema Distratto, va ser guardonada amb un doble platinum per la Federation of the Italian Music Industry. També són molt populars les col·laboracions que ha fet amb Fedez, un cantant de rap italià, entre les quals destaquen Cigno nero i Magnifico.

La cançó amb què representa Itàlia a Eurovisió, No Degree Of Separation, ja acumula més d'1 milió i mig de reproduccions.

República Txeca

La representant de la República Txeca serà Gabriela Gunčíková. Va néixer a Kroměříž, i és una cantant del gènere pop i rock. El 2011 va guanyar el premi New Artist després que el mateix any quedés finalista al concurs de talents SuperStar. És la primera representant de la República Txeca a passar a la final d’Eurovisió.

La cançó amb què representarà la República Txeca, I Stand, ja compta amb més de 2 milions de reproduccions a Youtube

Letònia

El representant de Letònia serà Justs Sirmais. Va néixer a la ciutat de Kekava, el 6 de febrer del 1995.

Fins a ser escollit candidat per representar Letònia a la final d’Eurovisió, el gener passat, no era un personatge conegut al seu país, però en poc temps ha aconseguit una gran popularitat.

La cançó Heartbeat amb què representarà Letònia ja té més de 700.000 reproduccions a Youtube.

Lituània 

El candidat de Lituània és Donny Montell. Va néixer el 22 d’octubre del 1987, a Vílnius, la capital de Lituània. És un cantant i compositor del gènere pop. És el segon cop que intervé a Eurovisió, atès que ja va representar Lituània el 2012 i va quedar catorzè, amb la seva cançó Love is Blind.  

La cançó I’ve Been Waiting for this Night amb què representarà Lituània ja té més d’1 milió i mig de reproduccions a Youtube.

Holanda

El candidat de Països Baixos és Douwe Bob. Va néixer a Amsterdam, el 12 de desembre del 1992,  i és un cantant i compositor neerlandès. És conegut per ser el guanyador de la primera temporada el 2012 a De beste singer-songwriter van Nederland, un concurs de talents.

La cançó Slow Down amb què es presenta ja té més de 2 milions i mig de reproduccions a Youtube.

Malta 

Ira Losco va néixer el 31 de juliol del 1981 a la ciutat de Sliema. Com el candidat de Lituània tampoc és la seva primera participació a Eurovisió, després de quedar segona a l’edició del 2002, la qual cosa li va obrir la porta per a fer concerts a diferents països. És considerada la millor artista femenina maltesa de l’última dècada. El 2006 va rebre de mans del president de Malta la medalla de prestigi.

La cançó que interpretarà, Walk On Water, té més de 5 milions de reproduccions a Youtube.

 

Polònia 

El candidat de Polònia en aquesta edicio és Michał Szpak. Va néixer a Jaslo, el 26 de novembre del 1990, és cantant i compositor pop. Deu la fama a aconseguir ser finalista al concurs de talents The X Factor el 2011, en la primera edició d’aquest programa al seu país natal.

La cançó Color Of Your Life amb què representarà el seu país ja compta amb més de 5 milions de reproduccions a Youtube.

Rússia

El candidat de Rússia és Sergey Lazarev. Va néixer a Moscou, l’1 d’abril del 1993. Cantant i actor, va aconseguir notorietat al seu país el 2006 quan va rebre el premi MTV Russian Music.  El 2008 va intentar sense èxit representar el seu país a Eurovisió, i va acabar quart en les votacions.

You Are The Only One, la cançó amb què es presenta, compta amb 11 milions de reproduccions a Youtube.

Sèrbia 

La representant de Sèrbia en aquesta edició és la cantant Sanja Vučić. Va néixer a Kruševac, el 8 d’agost del 1993. És integrant del grup serbi ZAA, molt conegut al país. La banda va ser fundada el 2008. Interpreta reggae, jazz, rock i ska.

La cançó Goodbye amb què representa Sèrbia ja té més de 2 milions i mig de reproduccions a Youtube.

 

Suècia

El representant de Suècia en aquesta ocasió és Frans Jeppsson-Wall, conegut artísticament com a Fans. Va néixer a Ystad el 19 de desembre del 1998, i és compositor i cantant. Probablement el seu tema més popular és el que va fer el 2008 per donar suport a la selecció sueca de futbol, que es va enfilar al número 1 de la llista d’èxits.

La cançó If I Were Sorry amb què participa al concurs ja té més de 4 milions i mig de reproduccions a Youtube.

Ucraïna  

La candidata d'Ucraïna és Susana Jamaladinova, coneguda artísticament com a Jamala. Va néixer a Kirguistán, el 27 d’agost del 1983. El 2011 se suposava que Jamala havia de representar Ucraïna a Eurovisió, però un problema amb el recompte de vots va fer que es retirés.

La cançó 1944 amb què competirà ja té més de 2 milions de reproduccions a Youtube.

Regne Unit 

Joe and Jack és el duet escollit per representar Regne Unit a Eurovisió. Joe Woolford Jake Shakeshaft es van conèixer l’any passat durant el programa The Voice UK i van decidir fer un duet.

La seva cançó, You’re Not Alone, ja té més de 3 milions de reproduccions a Youtube.

Bulgària

La intèrpret búlgara és Poli Guenova. Va néixer el 10 de febrer del 1987 a Sofia. Ja va representar Bulgària el 2011 amb la cançó Na inat. Des de llavors és jutge al programa The X Factor. El 2013 va guanyar el concurs Acadèmia de la música.

La cançó If Love Was A Crime que interpretarà aquest vespre té registrades més de 3 milions de reproduccions a Youtube.

Xipre

El grup Minus One ha estat escollit per representar Xipre. És una banda de rock que va ser fundada el març del 2009 a Nicòsia. Els seus integrants són Francois Micheletto (d’origen francès), Harrys PariConstantinos AmerikanosAntonis LoizidesChris i George Solonos, que va deixar el grup. La seva popularitat es deu, entre altres coses, a la participació a la batalla de bandes Nacional Hard Rock, on van acabar vuitens, una posició interessant tenint en compte les 10.000 bandes participants. No és el primer cop que aquest grup intenta representar Xipre a Eurovisió, ja ho va intentar el 2015, però va acabar en tercer lloc.

La cançó Alter Ego amb què es presenten al certamen musical, supera el milió i mig de reproduccions a Youtube.