Marcos Peña, l'àrbitre designat pel Govern en el procés d'arbitratge obligatori per posar fi al conflicte laboral del Prat, es reunirà aquest dimecres amb el comitè de vaga d'Eulen i amb representants de la direcció de la companyia de seguretat, en la primera presa de contacte amb les parts implicades.

Peña, que disposa de 10 dies per emetre el laude d'obligat compliment per a Eulen i treballadors, es reunirà en principi per separat per conèixer les posicions de les parts i, en funció de com transcorri, hi podria haver una reunió conjunta, segons han explicat fonts coneixedores del procés a Europa Press.

Per parts

El comitè de vaga ja va anunciar que es reunirà amb l'àrbitre designat pel Govern per traslladar-li les seves reclamacions i posar en el seu coneixement la situació laboral dels treballadors de seguretat en el Prat, encara que rebutgen el laude per considerar-lo "il·legal" per la qual cosa tenen previst recórrer-ho als tribunals. Segons va explicar l'assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, el seu objectiu és explicar a l'àrbitre la pèrdua de poder adquisitiu, de drets laborals i l'empitjorament dels treballadors d'Eulen al Prat perquè ho tingui en compte en el moment de redactar el laude.

La plantilla, que va desconvocar la vaga indefinida després dels atemptats de Barcelona, esperarà a conèixer el laude però ja ha indicat que estudia convocar una vaga contra algunes "sancions i acomiadaments" produïts per la direcció de la companyia.

Per la seva part, i en espera de rebre la notificació, la direcció d'Eulen es posa a "sencera disposició" de l'àrbitre designat pel Govern fins que acabi el procediment a fi de desencallar el conflicte dels vigilants dels filtres de seguretat de l'Aeroport de Barcelona-El Prat.

La proposta de la Generalitat, rebutjada en dues ocasions per la plantilla d'Eulen, suposava un increment salarial màxim de 200 euros en 12 pagues -acceptat per la companyia- i incloïa un augment de 25 vigilants en cada punt de control, que sumaven 76 persones més, davant els 100 efectius exigits pel comitè de vaga i els 21 de la proposta inicial d'Eulen. El salari base d'un treballador de seguretat d'aeroport ascendeix a 1.100 euros bruts (907 euros més plus).