Eulen ha assegurat que acatarà la decisió del laude, mentre que el comitè de vaga es reunirà dissabte per valorar el dictamen d'obligat compliment i donar la seva opinió, segons han afirmat avui els representants d'ambdues parts després del lliurament de la resolució de l'arbitratge de mans de l'àrbitre Marcos Peña.

El president d'Eulen per a Espanya i Portugal, Emilio García, després de rebre el sobre amb el laude de mans de l'àrbitre designat pel govern espanyol per posar fi al conflicte del Prat, ha assegurat —sense encara saber el contingut del laude— que la companyia "acatarà la decisió", sigui quina sigui.

Per la seva part, l'assessor del comitè de vaga d'Eulen, Juan Carlos Giménez —a qui Peña ha manifestat la seva intenció que la decisió presa l'"ajudi" a resoldre els problemes dels treballadors—, ha dit que els treballadors convocaran una roda de premsa dissabte vinent.

En aquesta convocatòria, per a la qual encara no hi ha hora i lloc, però serà previsiblement a Barcelona, els treballadors donaran a conèixer la seva valoració sobre el laude arbitral i comunicaran si consideren que algun aspecte ha quedat sense resoldre i, per tant, si han de tornar a asseure's amb l'empresa per continuar negociant alguns aspectes.

Contestació a les declaracions del ministre de Foment

Giménez ha volgut donar una rèplica a les declaracions del ministre de Foment, Íñigo de la Serna, qui va dir que els treballadors d'Eulen tenien una actitud inamovible i els va acusar de no haver anat a les reunions.

"O està mal assessorat o va mentir", ha dit Giménez als mitjans després de l'acte de lliurament del laude. L'assessor del comitè de vaga assegura que els treballadors han estat "sempre disponibles per negociar" i que tan sols van faltar a la primera reunió amb la Generalitat de Catalunya perquè no va anar-hi cap representant d'Aena.

A més, segons Giménez, l'acostament entre l'empresa i el comitè de vaga "estava al 80%" abans de la intervenció del govern espanyol. Durant les negociacions en què la Generalitat va actuar de mediador, Giménez ha explicat que les parts només discrepaven en "aspectes econòmics i altres de relacionats amb la dona".

Tanmateix, ha acusat el govern espanyol d'haver portat les negociacions fins aquest punt i ha assegurat que sense la imposició del laude "en una setmana haguéssim arribat a un acord".