Més de 30 estudiants s'han reunit a Barcelona durant 33 hores seguides aquest cap de setmana per desenvolupar prototips contra els efectes del canvi climàtic en l'àrea metropolitana de Barcelona.

El Climathon és el tercer 'hackathon' destinat a trobar solucions a reptes socials, organitzat pel Fusion Pont de Esade i Accenture, amb participació d'IED i UPC, segons un comunicat d'Accenture.

La primera edició es va dedicar al desenvolupament de solucions basades en teixits intel·ligents, i la segona, a idees per millorar la salut de les persones en el seu dia a dia.

Aquesta vegada, Estudiants d'Esade, IED i UPC han treballat en equips interdisciplinaris, combinant els seus coneixements i experiències amb les eines tècniques ofertes pel Fusion Point de Esade i les dades climàtiques ofertes per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

canvi climatic accenture

Accenture

Cada equip havia de desenvolupar un prototip funcional i un pla de negoci viable contra la contaminació, per a la qual cosa els han ajudat professors de les escoles participants: Esade, IED i UPC, així com d'experts climàtics i consultors d'Accenture.

Entre els projectes guanyadors hi ha Greenlight, basat en el transport intel·ligent porta a porta; O-Zone, un servei de recompra que fomenta decisions respectuoses amb el medi ambient; i LiBo, que proposa de crear dispositius d'ionització per netejar l'aire.

El Climathon ha tingut lloc en el Fusion Point de la Rambla de la Innovació d'Esade, i s'ha desenvolupat amb la col·laboració de Bacardi i Climate Kick, una comunitat d'innovació i coneixement que treballa per accelerar la transició a una economia d'emissions zero en carboni.