Els dos estudiants amb les notes més altes de la Selectivitat 2022 volen estudiar Medicina a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Així ho han confirmat la Marta Bernadet i el Ramon Bernadas a ElNacional.cat, després que se sabés que tots dos havien tret un 10 a la fase comuna de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU). A més, tots dos volen estudiar a l’Hospital del Mar. Cal tenir en compte que és una coincidència perquè la majoria d’estudiants d’aquesta carrera han triat històricament la Universitat de Barcelona per fer les seves pràctiques a l’Hospital Clínic. Tant un com l’altre han admès en declaracions a aquest diari que s’esperaven tenir una bona nota als exàmens, però que en cap cas calculaven que obtindrien la màxima puntuació. Les assignatures específiques que puntuen extra per entrar a aquesta carrera són Biologia i Química, i també s’ha produït un empat entre tots dos per a la nota global: un 13,6.


📑 Publicades les notes de la Selectivitat 2022: consulta com et van anar els exàmens
 

📚 Calculadora de la nota de tall 2022: Simulador de la Selectivitat
 

Marta Bernadet i Ramon Bernades, millors notes de la Selectivitat 2022

Tant la Marta com en Bernat ja ho han celebrat com toca. Ella està aquests dies de festa a Salou amb els seus amics, mentre que ell va anar a fer un bon sopar el vespre d’aquest dimarts amb els seus pares. El mètode? Estudiar molt. La Marta admet a ElNacional.cat que ha hagut d’estudiar de valent per obtenir aquesta nota. “Tenia clar que volia estudiar Medicina, i això implicava treure bastanta nota, així que m’ho havia de preparar molt bé; vaig anar a les classes de repàs que oferia l’escola, i a la tarda estudiava totes les assignatures; quan em cansava d’estudiar Història, l’assignatura més feixuga, descansava fent exercicis de Matemàtiques”, explica la Marta. En Ramon, per la seva banda, assegura que no hi ha cap altra carrera que li generi la mateixa atracció que Medicina. Té clar que vol estudiar això, i “tot i tenir curiositat per altres disciplines, Medicina em permet ajudar persones, que és el que més em motiva”.

La Marta va estudiar el batxillerat als Salesians de Sant Vicenç dels Horts i en Ramon a l’Escola Pia de Sabadell, respectivament. Per altra banda, la tercera i quarta millor nota d’aquestes PAU són un 9,90 totes dues, i corresponen a una alumna de l’escola Les Heures de Lleida i a una altra de l’INS Tossa de Mar. Per altra banda, a Tarragona la nota més alta ha estat d’un 9,70, que han obtingut una noia (INS Andreu Nin) i sis nois (La Salle Tarragona, INS Cambrils, INS Gabriel Ferrater i Soler, INS Fontanelles, INS La Talaia, i INS Antoni Martí i Franquès).

Notes mitjanes de les PAU 2022

Segons informa aquest dimecres el Departament de Recerca i Universitats, un total de 31.987 estudiants han superat les PAU 2022. És a dir, el 96,91% de l’alumnat que va realitzar les proves els dies 14, 15, i 16 de juny. Dels 39.767 estudiants presentats, 33.006 es van examinar de la fase general i 6.761 només de la fase específica. Pel que fa a l’alumnat procedent de segon de batxillerat, un total de 31.270 podran accedir el pròxim curs 2022-2023 a la universitat. La nota mitjana de la Selectivitat (fase general) d’aquests estudiants ha estat de 6,870, mentre que la nota mitjana de l’expedient de batxillerat ha estat de 7,61. Pel que fa a la nota mitjana d'accés a la universitat, que es calcula d'acord amb el 60% corresponent a l’expedient de batxillerat i el 40% restant a la nota de la fase general de les PAU, ha estat de 7,311 (7,342 el 2021).