Un primer estudi preliminar realitzat amb macacos sembla indicar que els individus que superen la infecció per coronavirus no tornen a contagiar-se amb la mateixa malaltia.

Segons avança la investigació d'un grup de centres científics de la Xina,  "la infecció primària per SARS-Cov-2 podria protegir de següents exposicions al virus". Tot i això, recorden que tot just és una primera aproximació científica per aclarir si els casos d'altes que tornaven a donar positiu era perquè havien recaigut a la infecció original o si havien patit una reinfecció.

Els científics van infectar a un grup de quatre micos rhesus adults que van desenvolupar els símptomes i, un cop alleujats, a la meitat se'ls va tornar a donar la mateixa dosi de coronavirus que el primer cop. El seguiment de l'experiment va mostrar que no hi havia recurrència del virus, així que és possible que després de la infecció els individus quedin immunitzats.

"Aquest descobriment té implicacions vitals per al disseny d'una vacuna", defensen els científics, tot i que insisteixen que "cal considerar aspectes més complexos per trobar les causes d'aquest fenomen".