La Coordinadora per l'Abolició dels Correbous de Catalunya (CACC) ha celebrat aquest dilluns que no es realitzi cap correbou aquest estiu a Catalunya gràcies a "la seva pressió i tasca 'lobbista'" durant el confinament per coronavirus.

En un comunicat, que han compartit a través de les seves xarxes socials, la CACC explica que, com cada any, el mes d'abril es van començar a preparar per a la temporada de correbous i que ho van fer malgrat preveure que la pandèmia impediria aquestes celebracions que qualifiquen de "linxaments públics".

Investigació de dades econòmiques

La CACC explica que aquest any s'ha centrat en investigar i analitzar dades pertanyents a l'aspecte econòmic que sosté la tauromàquia catalana i assegura que ha obtingut dades molt valuoses que farà públiques "en el moment oportú".

També ha criticat el col·lectiu de regidors i alcaldes que volien "córrer el risc sanitari i celebrar actes taurins sense pensar en la salut i benestar dels seus conciutadans".

Tanmateix, l'entitat ha reivindicat que, si les localitats haguessin decidit realitzar els correbous, ells s'haurien desplaçat fins allà per documentar-ho tot: "Era jugar-se-la massa amb les càmeres de la CACC".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat