Els Mossos d'Esquadra han detingut un home per estafar 50.000 euros als seus companys de feina. L'acusat, un veí de 34 anys i de nacionalitat equatoriana establert a Sant Esteve Sesrovires, aconseguia les dades personals de les víctimes i sol·licitava microcrèdits per comprar aparells electrònics que posteriorment venia a botigues de compravenda. 

L'home -que va ser detingut el passat 5 de novembre a l'Hospitalet de Llobregat- està acusat de cinc delictes d'estafa i tres delictes d'usurpació de l'estat civil. Després de passar a disposició judicial el 8 de novembre, el magistrat va decretar la seva llibertat amb càrrecs amb la prohibició de sortir de l'Estat.

La investigació es va iniciar quan agents de la comissaria de Nou Barris van tenir coneixement d'una estafa a un veí del barri. L'autor del delicte havia demanat microcrèdits utilitzant les dades personals de la víctima i havia fet diverses compres sense la seva autorització ni coneixement. Gràcies a la investigació es va poder identificar el presumpte autor, un home amb 21 antecedents policials pel mateix tipus delictiu. Es tractava d'un company de feina de la víctima i que també havia estafat quatre companys de feina més usant les seves dades personals i bancàries.

L'estafador sempre actuava amb el mateix modus operandi: aconseguia les dades personals de les víctimes i feia gestions amb l'entitat bancària per canviar les dades de contacte de la víctima a la seva entitat financera. Posteriorment, sol·licitava microcrèdits a entitats especialitzades i feia servir els diners per comprar per internet aparells electrònics. Tot i les mesures de seguretat que prenia la persona investigada, els Mossos van aconseguir esbrinar on residia i finalment detenir-lo.

Quan va escorcollar el domicili del detingut, situat al municipi de Sant Esteve Sesrovires, la policia va intervenir aparells electrònics nous, com televisors de 60 polzades, càmeres i consoles. A més, també va localitzar 750 euros en efectiu i diversa documentació relacionada amb fets semblants.

Segons fonts policials, el detingut hauria venut 21 aparells electrònics d'alta gamma, adquirits amb els diners obtinguts en préstecs a nom de les víctimes, en botigues de segona mà. Aquestes noves dades farien augmentar considerablement el benefici econòmic de l'estafador, que es valorava inicialment en uns 50.000 euros. La investigació continua oberta per esbrinar si el detingut pot estar implicat en estafes semblants.