Els Mossos d'Esquadra han detingut a un home de 43 anys, a Sant Joan Despí, acusat d'estafar a diverses dones a les que havia localitzat mitjançant webs de contactes. L'home trobava el telèfon de les dones mitjançant webs de contactes, i després les trucava i simulava un error, que li servia per establir amistat amb elles. Després d'alguns contactes virtuals, simulava estar enamorat d'elles i els proposava de fer un viatge junts. Els demanava diner per als bitllets i després desapareixia.

Estafador habitual

L'home sempre buscava dones espanyoles, d'entre 35 i 45 anys, solteres o separades i amb feina. Assegurava que venia d'una família benestant i simulava diverses professions, com oficial de salvament marítim o mànager de futbolistes. Si la dona dubtava, la bloquejava com a contacte, però si la dona pagava, li posava excuses tot assegurant-li que el viatge s'havia postposat. I després desapareixia.

Antecedents

L'home disposava de diversos números de telèfon mòbil, i sempre oferia noms falsos, per evitar ser detectat. Tot i que gaudia d'un elevat nivell de vida, no posava cap bé al seu nom. Els Modsos, malgrat tot, van aconseguir detenir-lo després de sospitar que la mateixa persona era al darrera de cinc denúncies presentades a Catalunya (entre elles, una dona de Martorell que li va enviar 40.000 €). No era les primeres estafes que realitzava: des de l'any 1994, l'home ha estat detingut 16 vegades per estafes i apropiacions indegudes: a Catalunya, Madrid, Saragossa i Àlaba (d'on era natural). La jutgessa de guàrdia ha decretat el seu ingrés a presó.