Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest dimarts a la tarda per seguretat l'estació de Sants de Barcelona després de detectar-se una maleta sospitosa a la instal·lació, que finalment ha resultat ser una falsa alarma. La policia ha desplaçat els Tedax per comprovar el contingut de la maleta, que finalment han detectat que a l’interior no hi havia cap element perillós. L'alarma ha durat prop d'una hora.

Els motius de l'alarma seria un error d'ADIF. Segons ha explicat el conseller de l'Interior, Jordi Jané, la maleta venia d'un tren procedent de França i havia arribat a cotxeres, lluny ja de l'estació de Sants, quan ha sigut detectada. Ha sigut en trobar-la, que els treballadors d'ADIF l'han agafat i l'han tornat a portar a l'estació de Sants per analitzar-la.

El conseller ha lamentat aquesta actuació, ja que assegura que s'ha portat una possible maleta sospitosa a una estació plena de gent en hora punta, i s'ha obligat a prendre mesures policials que han afectat "la vida quotidiana de les persones". Per aquest motiu, Jané ha assegurat que demà mateix els Mossos presentaran una queixa a ADIF perquè fets com aquests no es tornin a repetir.

Pel que fa a la circulació dels trens, durant l'alarma cap comboi ha entrat a l’estació. Tant des del nord com des del sud, els trens s’aturaven a parades prèvies. L'alarma ha durat des de poc després de les set de la tarda i fins quarts de nou. Després d'aquesta hora, la situació ja ha anat tornant a la normalitat, l'estació ha reobert i els passatgers han tornat a entrar a les instal·lacions. Una hora després de l'incident, els retards a Renfe eren de prop d'una hora.