Un jove espanyol de 20 anys s'ha fet immensament famós a Londres. Fins i tot el The Guardian o la BBC li dedica un extens article. "El indiako del Mirador", com es fa conèixer Shakeel Ryan Massey, d'ascendència britànica i índia, al seu poble murcià de San Javier ha destrossat un Picasso exposat al museu Tate Modern de Londres. El quadre en concret és Bust de dona, pintat per l'artista malagueny l'any 1944 a París coincidint amb els darrers mesos de l'ocupació nazi. Segons el museu, està valorat en 20 milions de lliures i asseguren que la cara de la dona ha quedat totalment desfigurada. 

L'objectiu d'aquest jove estudiant de belles arts era provocar una acció que tothom, especialment els seus amics, recordessin sempre. La policia londinenca l'ha arrestat al moment i li ha negat la llibertat sota fiança fins el 30 de gener, dia de l'audiència prèvia al judici final. Malgrat que ho va negar tot, la policia treballa amb un escrit que el mateix "Indiako del Mirador", va escriure abans de realitzar aquest acte vandàlic: "Pensareu que és impulsiu i res d'això, són més de tres anys de planificació". I afegeix que vol tornar al seu poble de Múrcia dintre de dos anys "havent aconseguit el que creien que era capaç de fer". I acaba la carta amb un "Viva Murcia".

carta

El jove murcià no té antecedents però s'enfronta a penes de presó. L'any 2012, un home va atacar un quadre de Mark Rothko al mateix Tate Modern i va ser condemnat a dos anys de presó