Esllavissada al monestir de Montserrat per la forta pluja, que ha deixat una carretera tallada i l'hotel, evacuat. L'avís ha tingut lloc a les 13.57 hores d'aquest divendres, quan s'hi han desplaçat dues dotacions de Bombers — que no han detectat cap afectació estructural als edificis, en la seva primera valoració. Tampoc no hi ha hagut cap ferit, però han decidit evacuar l'hotel de l'abadia de manera preventiva. La carretera tallada per l'esllavissada ha sigut la local BP-1103.

 

La forta pluja a Montserrat ha provocat a primera hora de la tarda una important esllavissada d'aigua, pedres i branques prop de l'hotel del recinte de l'abadia. Segons el Meteocat, en mitja hora han caigut prop de 30 litres d'aigua per metre quadrat. Des del Monestir han informat a l'ACN que l'esllavissada ha tingut lloc a la paret del darrere de l'Hotel Abat Cisneros i que ha afectat majoritàriament la zona de la cuina. La gent que hi havia a l'hotel ha sortit a fora i que sí que s'han evacuat una quarantena de persones que en aquell moment estaven menjant al restaurant. Precisament aquest 10 de juny es compleixen 23 anys dels grans aiguats de Montserrat que van causar la mort de cinc persones.

Plourà a bots i barrals

Ja ho alertava aquest dijous Xavi Freixes a ElNacional.cat: plourà a bots i barrals i el temps més perillós, a punt d'arribar a Catalunya. Concretament, avisava que una nova tongada de pluges, tempestes i pedregades afectarà gran part del país durant les immediates hores que podien deixar més de 20 litres per metre quadrat en només mitja hora — com efectivament ha passat a Montserrat. La previsió meteorològica anunciava també un cap de setmana inestable i un fort canvi que deixarà xàfecs i tronades més generals i fortes.

En el seu vídeo, Xavi Freixes insisteix en el fet que el cap de setmana es presenta inestable, però que també tindrem estones de sol a moltes comarques. Dissabte a la tarda cauran ruixats i tempestes que poden ser molt fortes a l'interior de les comarques de Girona i Barcelona, especialment al Ripollès, la Garrotxa i Osona. També cauran gotellades en altres zones de l'interior, però de caràcter més aïllat. Podrien caure xàfecs de mitja tarda a les muntanyes de Tarragona. Dissabte pujaran les temperatures amb màximes de 33 °C a Tortosa, 32 °C a Lleida, 30 °C a Figueres i a Igualada, 29 °C a Girona, 27 °C a la Seu d'Urgell i 26 °C a Barcelona i Tarragona amb molta humitat i, per tant, l'ambient serà molt xafogós. Diumenge al matí també farà sol, però a partir del migdia i durant la tarda reapareixeran els ruixats i les tempestes a gran part de l'interior del país. L'ambient continuarà sent molt càlid amb una acusada sensació de xafogor.