Alerta per temps perillós a Catalunya. Una nova tongada de pluges, tempestes i pedregades afectarà gran part del país durant les immediates hores. Atenció perquè les tronades poden deixar més de 20 litres per metre quadrat en només mitja hora. La previsió meteorològica anuncia, també, un cap de setmana inestable i un fort canvi que, molt aviat, deixarà xàfecs i tronades més generals i fortes. Si voleu saber el temps que farà els propers dies al vostre poble o ciutat, no us perdeu aquest vídeo.

🔴 ALERTA: Una DANA, a punt de deixar aiguats que provocaran inundacions i danys a Catalunya

 

 

Alerta per aiguats en 21 comarques

Aquest divendres es presenta molt inestable amb pluges i tempestes a gran part del país. Atenció perquè el Servei Meteorològic de Catalunya alerta de xàfecs i tempestes que poden deixar molta aigua en poca estona a les següents comarques: Montsià, Baix Ebre, Terra Alta, Ribera d'Ebre, Priorat, Alt i Baix Camp, Conca de Barberà, Garrigues, Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Moianès, Osona, Selva, Ripollès, Garrotxa, Pla de l'Estany i Alt Empordà. Les tronades poden anar acompanyades de calamarsa o pedra. Les temperatures màximes seran una mica més baixes.

Mapa perill tempestes Catalunya divendres, 9 de juny / Meteocat
Alerta per aiguats aquest divendres a Catalunya / Meteocat

Cap de setmana càlid, xafogós i amb paraigua

El cap de setmana es presenta inestable però també tindrem estones de sol a moltes comarques. Dissabte a la tarda, cauran ruixats i tempestes que poden ser molt fortes a l'interior de les comarques de Girona i Barcelona, especialment al Ripollès, la Garrotxa i Osona. També cauran gotellades en altres zones de l'interior però de caràcter més aïllat. Així, podrien caure xàfecs de mitja tarda a les muntanyes de Tarragona. Dissabte pujaran les temperatures amb màximes de 33ºC a Tortosa, 32ºC a Lleida, 30ºC a Figueres i a Igualada, 29ºC a Girona, 27ºC a la Seu d'Urgell i 26ºC a Barcelona i Tarragona amb molta humitat i, per tant, l'ambient serà molt xafogós.

Un nou canvi de temps més perillós, a punt d'afectar Catalunya

Diumenge al matí també farà sol però, a partir del migdia i durant la tarda, reapareixeran els ruixats i les tempestes a gran part de l'interior del país. L'ambient continuarà sent molt càlid amb una acusada sensació de xafogor. Dilluns també cauran xàfecs i tronades de mitja tarda a l'interior i atenció, sobretot, el proper dimarts, 13 de juny, perquè la inestabilitat serà molt acusada amb precipitacions generals i, per sort, generoses. En alguns casos, la intensitat de les tempestes pot fer mal perquè serà massa forta i caurà pedra. El proper dimarts, afluixarà la calor.