13 Reasons Why és una de les sèries estrella d'aquesta temporada que es va estrenar fa poc més d'un mes a la plataforma Netflix. Durant el poc temps que fa que és a la petita pantalla ja ha causat molta controvèrsia i crítiques, fins arribar a l'extrem que una escola primària del Canadà, St.Vincent d'Edmonton, ha prohibit als seus alumnes que parlin de la sèrie dins el recinte escolar.

La decisió s'ha transmès als pares a través d'un comunicat que indica el següent: "El debat que s'està generant a l'escola és preocupant. Aquesta sèrie ha estat qualificada com a "madura" i el tema és el suïcidi d'una estudiant de secundaria. La ficció inclou violència gràfica (violació), alcohol, drogues i escenes terrorífiques i intenses", indiquen des de l'escola. 

La sèrie s'ha guanyat amb poc temps molts adeptes, però també detractors. Una organització de salut mental d'Austràlia, Headspace, també va carregar contra la ficció per considerar que "induïa al suïcidi", una opinió que han compartit molts espectadors.

13 Reasons Why és una sèrie de televisió nord-americana basada en la novel·la homònima de l'any 2007, escrita per Jay Asher i adaptada per Brian Yorkey per a Netflix. La primera temporada té tretze episodis, que es van estrenar mundialment el 31 de març del 2017 a Netflix.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat