Si estas a punt d’embarcar en un vol de Vueling i no saps quines mides ha de tenir la teva maleta de mà, o què hi pots portar, aquest article t'interessa.

La regulació sobre les mesures i la quantitat de volums a transportar la marca cada companyia i és per això que és important revisar-ho amb antelació per evitar sorpreses. A continuació t'expliquem les normes a seguir si viatges amb Vueling!

maleta ma - Flickr Robert Couse Baker

Mesures

En els vols operats per Vueling, pel que fa a la mesura de les maletes de mà, l'aerolínia espanyola és un pel més permisiva que altres companyies. 

Vueling permet que, com a màxim, les maletes de cabina medeixin 55x40x20 cm i que no superin els 10kg de pes. 

 

medida maleta vueling

Vueling

A més de la maleta de cabina, el passatger també pot portar una segona bossa més petita, del tamany d'una motxilla o bossa femenina convencional (35 x 20 x 20 cm). Endemés, si el passatger ha comprat articles a l'aeroport pot portar una bossa addicional

Vueling ofereix dues tarifes que poden fer més còmode la teva reserva. La tarifa Family, pensada per escapades en família, permet la facturació d'una maleta per passatger (excepte nadons) i la tarifa TimeFlex, permet canviar l'hora del vol el mateix dia sense patir sobre costos. 

Què es pot portar?

Quan superem els controls de seguretat hem de tenir en compte que hi ha certs elements que no estan permesos portar, com per exemple alguns líquids. 

Entre els líquids permesos hi ha els envasos que no superen els 100 ml. de contingut. Aquests s'han de guardar en bosses transparents de tancament fàcil i màxim un litre de capacitat. Aquells líquids que superin els 100ml. seran requisats pel personal de seguretat.

Equipament esportiu

Pel que fa a l'equipament esportiu, cada aerolínia té una regulació diferent. En el cas de Vueling, el transport de qualsevol mena d'equipament està disponible des de 45€ per persona i trajecte, si es reserva online, i des de 55€ per persona i trajecte si es sol·licita el servei a l'aeroport.

Els instruments que es vulguin transportar s'hauran de posar en estoigs especials e identificar-los per poder-se facturar. L'alternativa, no tan còmode i menys usual, és comprar un altre bitllet i portar l'equipament a bord. Si l'equipament és una bicicleta, el propietari haurà de desinflar les rodes i treure els pedals prèviament. 

Cada passatger pot viatjar amb un únic instrument considerat "equipatge especial" i des de Vueling es recomana contractar una assegurança per garantir protecció en cas de danys o pèrdues de la companyia. 

Instruments musicals

Una altra opció que ofereix Vueling és emportar-se de viatge els instruments musicals. Vueling permet portar-los a la cabina com equipatge de mà sempre que compleixi les mesures i el pes necessari, que coincideix amb el de les maletes de mà, 55 x 40 x 20 cm i com a màxim 10kg.

guitarra aeroport  / miequipajedemano.com

miequipajedemano.com

Si l'instrument supera aquestes indicacions, haurà de viatjar com equipatge especial a la bodega. Recomanem embalar-ho i etiquetar-ho perquè quedi perfectament protegit i així evitar qualsevol desgràcia.

Animals a bord

Aquells que no es poden separar dels seus animals de companyia també tenen l'opció de portar-los de viatge. Vueling ofereix el transport dels animals a cabina per 40€. En cas que l'escapada sigui a les Illes Canàries, el transport dels animals en costa 50€. A més, per tal de garantir la seguretat dels animals, Vueling ofereix una assegurança pels vols nacionals de tan sols 9€.

A més, et recordem que és important arribar amb antelació per tal de fer la facturació de l'equipatge especial i no haver de patir per arribar al vol. Des de Vueling es recomana una hora d'antelació pels vols nacionals i dues hores pels vols internacionals.