Si estas a punt d’embarcar en un vol d'Air Europa i no saps quines mides ha de tenir la teva maleta de mà, o què hi pots portar, aquest article t'interessa.

La regulació sobre les mesures i la quantitat de volums a transportar la marca cada companyia i és per això que és important revisar-ho amb antelació per evitar sorpreses. A continuació t'expliquem les normes a seguir si viatges amb Air Europa!

Mesures acceptades

Air Europa permet entrar als seus vols equipatge de mà que no superi els 115 cm i que generalment comprèn maletes de 55 x 35 x 25 cm.

El pes màxim per maleta depèn de la tarifa contractada pel passatger. Les dues opcions que ofereix Air Europa són classe Turista i classe Business. La tarifa Turista permet un màxim de 10kg mentre que la classe Business permet un pes màxim de 14kg. 

mesures acceptades Air Europa - Air Europa 

Air Europa 

A més de l'equipatge de mà, Air Europa permet pujar a cabina un accessori. Els articles reconeguts com a accessori són: una bossa de mà, un maletí o ordinador portàtil i una tauleta electrònica tàctil.

Aquesta segona bossa pot mesurar com a màxim 20 x 35 x 30 cm. 

segona maleta Air Europa - Air Europa

Air Europa

Què es pot portar?

Quan superem els controls de seguretat hem de tenir en compte que hi ha certs elements no permesos, com per exemple alguns líquids. 

Entre els líquids acceptats hi ha els que estiguin envasats en recipients que no superen els 100 ml de contingut. Aquests  envasos han d'estar dins de bosses transparents de tancament fàcil i màxim un litre de capacitat.

Recordem que els recipients que superin les mesures acceptades seran requisades pel personal de seguretat.

Equipament esportiu

Air Europa té tres tarifes diferents pel transport d'equipament esportiu. La primera és la que inclou el transport de l'equipament en el cost del bitllet dels clients i, per tant, gratuït.

Entre aquests hi ha els equips de pesca. Aquest equipament inclou el transport de dues canyes, un carret, un parell de botes i una caixa de material. Aquest equipatge es transporta a la bodega. Tampoc té cap sobrecàrrec el transport de l'equip de golf que inclou la bossa de pals i un parell de sabates especials. 

Els equips d'esquí alpí, esquí aquàtic i snowboard tampoc tenen sobrecàrrec i el pack permès inclou les botes, en les disciplines sobre neu, els esquis i taula, i un parell de pals pels practicants d'esquí alpí. 

La única opció que pot suposar un sobrecàrrec pels qui vulguin transportar el material esmentat és que s'excedeixin en la quantitat.  

La segona tarifa que Air Vueling ofereix suposa un càrrec de 75€ sobre el cost del bitllet. 

Aquesta opció inclou el transport de material ciclista, de submarinisme i armes de caça o de professionals. En el cas del transport de bicicletes, el propietari haurà de recollir el manillar, els pedals, desinflar les rodes i col·locar-ho tot en una bossa o caixa. 

Pel que respecta a equipament de submarinisme, el transport acceptat consisteix en: el vestit de bussejar, la màscara, el calçat, una bombolla d'oxigen i un regulador. 

La darrera opció, i la més cara, té un cost de 150€ sobre el cost del passatge i els esports que inclou aquesta tarifa són de tipus aquàtic: windsurf, surf i kitesurf.

El material acceptat i que s'ha de transportar tot junt en una bossa és: una taula de surf, una vela i màstil, pels practicants de windsurf, i un cometa i una barra, pels practicants de kitesurf. 

Instruments musicals

El transport de material musical té dues tarifes que depenen de les mesures dels instruments

Sempre que l'equipatge no superi els 115 cm de volum, el transport de l'instrument estarà inclòs en el passatge del client. En canvi, si els instruments sí superen els 115 cm, el propietari haurà de pagar 150€ i transportar-ho a la bodega o comprar un seient addicional a l'avió.

guitarra aeroport  / miequipajedemano.com

miequipajedemano.com

Animals a bord

Air Europa també permet el transport d'animals domèstics i ofereix dues opcions: a la cabina o a la bodega. 

A la cabina, opció més econòmica, es permeten transportar gossos, gats, aus, peixos, tortugues d'aigua i alguns rosegadors. Aquests animals hauran de viatjar dins de contenidors homologats i amb ventilació. El transportí pot mesurar com a màxim 55 x 35 x 25 cm i que no superar en cap cas els 8kg

animals cabina Air Europa

Air Europa

Aquells animals acceptats per ser transportats a la bodega són: amfibis, insectes, rèptils (excepte tortugues d'aigua), alguns rosegadors, fures i alguns gossos. Aquest animals s'han de transportar amb un contenidor homologat de porta metàl·lica, amb ventilació i especial pel transport aeri. 

animals bodega Air Europa

Air Europa

Recordem que per transportar els vostres animals de companyia, aquests han d'estar adequadament vacunats. És per això que és important revisar la cartilla de vacunació prèviament per evitar sorpreses.