Saps què pots portar amb tu si voles amb Norwegian? Perquè no se t'escapi cap detall i no t'hagis de preocupar per res, et donem tota la informació sobre l'equipatge de mà que pots portar si voles amb l'aerolínia noruega.

Mides i pes de l'equipatge de mà

Si has decidit volar amb aquesta companyia de vol, has tingut sort, perquè l'aerolínia és més permissiva amb les polítiques d'equipatge de mà que moltes altres. Podràs portar una bossa de mà amb una mida total de 50 x 40 x 23 cm i també una de més petita, amb mides màximes de 25 x 33 x 20 cm. El total de les dues, però, no podrà superar els 10kg. Per aquells que no han deixat res a casa, Norwegian permet augmentar el límit de pes de la maleta a través de la tarifa Flex o Premium Flex, cosa que permet pujar a l'avió una maleta de 15kg. Si el teu destí o país d'origen és Dubai, no podrà pesar més de 8kg.

equipatge de ma mides norwegian   medidasmaletas.com+

medidasmaletas.com

No obstant això, si el teu equipatge de mà supera els límits establerts segons el teu tipus de bitllet, hauràs de facturar-lo i pagar una quota addicional. Les maletes facturades es cobren per article i vol. Si es tracta d'un vol directe nacional, el cost extra és de 60 euros, i si és internacional, 90 euros. El cost addicional per maletes de mesures que sobrepassin els límits en vols amb escala és encara més car, i el pots trobar aquí. Però si ja has facturat dos articles i no en tens prou, hauràs de pagar onze euros el quilo per cada trajecte.

Restriccions a l'equipatge de mà

Com és habitual, les aerolínies tenen algunes restriccions quant a què pots transportar en la teva bossa de mà, i Norwegian no és menys. Primerament, els líquids s'hauran de portar en recipients d'un màxim de 100ml de capacitat i fins a 1 litre, en total. Així també, no es permeten articles amb què es pugui lesionar a algú, com armes de foc, pistoles de joguina, bats de beisbol, aerosols, eines de treball, objectes punteguts o amb vores afilades, com navalles suïsses o fulles d'afaitar. Pots llegir-ne més clicant aquí.

Què pots facturar?

A més, Ryanair et dóna la possibilitat de facturar una maleta de fins a 20kg, si voles amb un bitllet Lowfare+, i fins a dues maletes de 20kg cada una, si voles amb Flex. En el cas que volis amb Lowfare, el tipus de bitllet més econòmic, no podràs facturar cap article de més de manera gratuïta. El pes de cada maleta no pot ser superior a 32kg ni inferior a 2kg , i el total de les dues no pot superar els 64kg de pes.

Així també, les mides màximes de cada maleta són 250 x 79 x 112 cm (llargada x alçada x amplada) i la circumferència no pot ser més gran de 300cm. En el cas de què el teu equipatge superi el límit de dos maletes o el de 20kg de pes, hauràs de pagar un extra de dotze euros per quilo i per trajecte, també.

Ets esportista?

Una curiositat d'aquesta companyia és que té molt presents les activitats esportives. Si t'agrada la neu i vols portar material d'esquí o de snowboard, o prefereixes el golf, Norwegian et deixarà endur-te'n dues maletes més d'un màxim de 20kg cadascuna que hauràs de facturar i que només podran contenir el material esportiu. La roba esportiva haurà d'anar per separat, a l'equipatge normal facturat. D'altra banda, tant l'equipament de busseig, les bicicletes, les tables de surf i l'equipament de kitesurf, no podran superar els 25kg.

esqui  flikcr

Recomanem, però, que paguis la facturació d'aquest material per avançat i online, ja que et sortirà més econòmic. Pots consultar els preus aquí.

Viatges amb un instrument de música?

Toques una flauta o una harmònica? No et preocupis! Pots portar un instrument musical petit sense cost extra, sempre que no sobrepassi el límit establert pel teu tipus de tarifa. Si és més gran, com un violó o una viola, també el podràs portar a bord en lloc de la teva bossa de mà, mentre que no sobrepassi els 90 x 35 x 20 cm i el límit de pes d'acord amb el teu tipus de bitllet.

En cas de que vulguis viatjar amb un instrument que superi aquestes mides, com una guitarra o un violoncel, i prefereixis que estigui a la cabina amb tu, hauràs de reservar un seient addicional. Les mides no podran ser superiors a 140 x 46 x 30 cm, i hauràs de fer la reserva a través del Centre d'atenció al client de la companyia al menys 48 hores abans de la sortida del vol. Aquests instruments podran ser facturats sempre que no superin els 250 x 79 x 112 cm i els 300cm de circumferència.

Violoncello pixabay

Si ets contrabaixista, les normes són diferents. No hi ha límit quant a la mida, però hauràs de fer la reserva per la seva facturació com a mínim 48 hores abans per assegurar-te que hi ha suficient espai a la bodega, ja que només permeten un màxim de dos d'aquests instruments per vol. Per cada instrument musical que sobrepassi els 20kg també es pagarà onze euros per quilo i per trajecte. Consulta els costos aquí.