Si has reservat vols amb Iberia i desconeixes quines maletes són les correctes o què hi pots posar, la següent informació et donarà un cop de mà.

La regulació sobre les mesures i la quantitat de volums a transportar la marca cada companyia i és per això que és important revisar-ho amb antelació per evitar sorpreses. A continuació t'expliquem les normes a seguir si viatges amb Iberia!

Mesures acceptades

Iberia és força més generosa amb els clients que la resta de aerolínias. És la companyia que permet portar les maletes de mà més grans d'entre totes les aerolínies espanyoles de baix cost. Iberia utilitza la mesura més voluminosa que permet la regulació europea que és de  56 x 45 x 25 cm. 

A més d'aquesta maleta, Iberia permet portar una segona bossa que pot ser un maletí, un bolso femení, una motxilla petita o un ordinador portàtil. 

La gran avantatge que ofereix la companyia és el límit de pes, de 23kg. Pels clients amb tarifa Economy o Premium Economy, el càrrec per sobrepes de l'equipatge pot variar entre els 60 i 100 euros. 

maleta Iberia / Iberia

Iberia

Iberia ofereix als seus clients tres plans diferents per viatjar. L'opció estàndard, en classe Turista, i una superior, la Turista Premium, permeten una sola maleta a la cabina. En canvi, amb la contractació de la classe Business Plus, la companyia permet pujar dues maletes a cabina. 

Què puc portar?

Quan superem els controls de seguretat hem de tenir en compte que hi ha certs elements que no estan permesos, com per exemple alguns líquids. 

Entre els líquids permesos hi ha els envasos que no superen els 100 ml. de contingut. Aquests s'han de guardar en bosses transparents de tancament fàcil i màxim un litre de capacitat. Aquells líquids que superin els 100ml. seran requisats pel personal de seguretat.

A més, Iberia té diferents preus pels equipatges especials. A continuació t'expliquem quines són les facturacions més freqüents.

Equipament esportiu

El material permès a facturar de les modalitats de neu, esquí i snowboard, són: un parell d'esquís o la taula, un parell de pals, unes botes i el casc. Aquest material es pot transportar en dues bosses i no pot superar un pes màxim de 23kg. El càrrec pel transport d'aquest material serà de 45€ per trajecte i haurà de ser perfectament col·locats i enfundats perquè no puguin causar molèsties o patir desperfectes durant el recorregut.

Aquells qui els agrada el golf també poden facturar el seu material. L'equip permès a transportar és de 14 pals, 12 pilotes i unes sabates especials. El cost del transport és de 45€ però en cas de superar el pes màxim de 23 kg, el propietari de l'equipament haurà d'afrontar un sobrecost fins als 32kg. 

Pels amants de les dues rodes, Iberia també permet facturar bicicletes. Previ a la facturació, el propietari haurà de plegar el manillar, treure els pedals, desinflar les rodes i empaquetar-la en caixes especials. A més, Iberia només accepta bicicletes d'un sol seient i sense motor.

Les mesures de les caixes acceptades és de 131x72x21cm i Iberia les posa a disposició dels seus clients per 20€ la unitat. Aquests 20€ es sumarien als 45€ fixos que costa el transport de bicicletes. 

Els apassionats del surf també poden viatjar arreu amb la seva taula. El pack acceptat per Iberia consisteix en una taula i, en cas d'utilitzar-se complements, veles (pel windsurf) i similars. Tan sols es permet la facturació d'un equip per passatger i aquest haurà d'assumir el pagament de 45€ extres a la tarifa del vol. 

Endemés, si la bossa pesa més de 23kg, límit permès, el propietari haurà d'abonar un càrrec fins els 32kg.

Instruments musicals

En el cas del transport d'instruments musicals, no cal facturar-los sempre i quan no superin les mesures acceptades, 30x120x38cm, les d'una guitarra estàndard.  A més, no pot superar els 23kg i en cas que ho faci, hi haurà sobrecàrrecs fins els 32kg.

guitarra aeroport  / miequipajedemano.com

miequipajedemano.com

Aquells qui no es puguin separar dels seus instruments, també poden comprar un seient addicional i situar-se'l al cantó. Per poder materialitzar aquesta opció caldrà contactar prèviament amb el Centre de Reserves d'Iberia per assegurar que l'instrument compleix les mesures marcades i confirmar la viabilitat del transport. 

El cost del transport, independentment de la tarifa contractada pel passatger, és de 45€.

Animals a bord

Si es pot viatjar amb les equipaments esportius o amb els instruments musicals, els animals no poden ser menys. 

Iberia ofereix dues opcions perquè els animals puguin anar a bord. La primera consisteix en fer viatjar els animals a la bodega de l'avió. Per poder transportar els animals amb aquesta opció, es requereix portar-los dins un transporti resistent, segur, còmode, amb ventilació i fons impermeable.

A més, s'haurà de contactar amb l'Oficina de Reserva a l'hora de comprar el bitllet ja que el nombre de transportins a facturar és limitat segons el tipus d'avió. Sense confirmació prèvia, el transport pot ser rebutjat. El cost del transport és de 80€ excepte si es viatja a les Illes Canàries que hi pot haver sobrecàrrecs. 

La segona opció que ofereix Iberia és el transport a cabina. Per tal de dur a terme aquesta opció, el transportí o bossa de viatge no pot superar els 8kg i ha d'estar autoritzat prèviament per l'Oficina de Reserves. 

Les mesures del transportí es limiten a 45x35x25cm. A més, aquest ha de ser consistent, amb ventilació i amb fons impermeable. També es poden portar diversos animals si són de menor tamany i es pot garantir la seva comoditat i seguretat. 

El preu del viatge amb transportí a la cabina és de 35€ excepte si es viatja a les Canaries que hi pot haver sobrecàrrecs. ​