Si has reservat vols amb Air France i desconeixes quin és l'equipatge de mà correcte o què hi pots posar, la següent informació t'aclarirà la feixuga tasca de fer maletes.

És important estar al corrent de la regulació sobre les mesures i la quantitat de volums a transportar que cada aerolínia accepta i és per això que s'ha de revisar amb antelació per evitar sorpreses. A continuació t'expliquem les normes a seguir si has escollit viatjar amb Air France!

Mesures acceptades

Air France accepta com a equipatge de mà aquelles maletes que no superen els 55 x 35 x 25 cm i els 12 kg, pels passatges de classe Economy, i 18 kg, pels clients de classe Premium Economy, Business o La Première. Si es superen aquestes indicacions l'equipatge serà facturat i el passatger haurà d'afrontar sobrecostos. 
 

mesura maleta Air France - Air France

Air France

A més de l'equipatge de mà, els passatgers d'Air France poden portar un accessori addicional, que mesuri 40 x 30 x 15 cm com a màxim. Entre aquests accessoris es contempla el transport d'una bossa femenina o motxilla, d'un maletí o d'una funda de transport d'aparells electrònics com són els ordinadors portàtils, les càmeres o les tauletes tàctils. ​

accessoris Air France - Air France

Air France

Els passatgers també poden portar una tercera peça que no es considera ni equipatge ni accessori. Entre aquests hi ha: jaquetes, abrics, paraigües, articles comprats a l'aeroport i cadiretes de nens petits plegables.

Què puc portar a l'equipatge de mà?

Quan superem els controls de seguretat hem de tenir en compte que hi ha certs elements que no estan permesos portar, com per exemple alguns líquids. 

liquidos   reclamacionesdevuelo.es

Entre els líquids permesos hi ha els envasos que no superen els 100 ml. de contingut. Aquests s'han de guardar en bosses transparents de tancament fàcil i màxim un litre de capacitat. Aquells líquids que superin els 100ml. seran requisats pel personal de seguretat.

Equipament esportiu

Air France és una de les aerolínies menys restrictives pel transport d'equipament esportiu. La única condició per facturar-lo és que l'equipament no superi els 23 kg, o 32 kg en classe Business i La Première, i que el volum sigui inferior a 300 cm. Tot i això, amb 48 hores d'antelació a la sortida del vol, el passatger haurà de sol·licitar una autorització pel servei a Atenció al client. 

Pots consultar aquí el cost del transport del material esportiu que desitges transportar. 

Animals a bord

Els animals acceptats a la cabina per Air France són els gats i gossos amb pes inferior als 8kg, transportí inclòs. Per tal poder pujar els animals a l'avió, el propietari haurà de presentar solicitud amb antelació i complir amb dos requisits: que l'animal tingui un mínim de 10 setmanes i totes la vacunes actualitzades. 

L'animal haurà de viatjar amb una bossa específica tancada i ventilada que mesuri 46 x 28 x 24 cm. Per motius de seguretat, Air France no permet tranportins rígids o durs i dins la bossa flexible de transport s'accepta un únic animal. Viatjar amb el seu animal a la cabina suposa un càrrec de 55€ sobre el cost del bitllet.

A la bodega, hi hauran d'anar aquells animals que superen els 8kg. A més, com a màxim en poden pesar 75kg i el transport per passatger està limitat a tres animals. Les condicions per viatjar a la bodega són les mateixes que els que viatgen a la cabina: els animals hauran de tenir mínim 10 setmanes i tenir totes les vacunes actualitzades. Aquesta opció costa 100€.

El transportí on els animals s'hauran de transportar ha de ser homologat i rígid, de plàstic dur o fibra de vidre. L'incompliment d'aquestes característiques suposaria no poder transportar els animals. 

Air France ofereix una tercera opció per aquells animals que pesen més de 75 kg. En aquest cas, els animals haurien de viatjar com a carga.

Instruments musicals

Air France considera el transport d'instruments musicals com a equipatge inclòs en el preu del bitllet, si és la única peça amb les tarifes Light i Basic o si és la segona peça pels clients de classe Business i La Première.

Amb una política similar a la d'animals, els clients que desitgin transportar animals hauran de demanar autorització prèviament quan es sol·liciti el bitllet. A més, Air France permet la facturació d'equipatge musical a la bodega sempre que aquest no superi els 32kg o els 300cm de volum, i que es transporti amb un estoig rígid.

guitarra aeroport  / miequipajedemano.com

miequipajedemano.com

En cas que els passatgers d'Air France desitgin portar els instruments a la cabina, aquests han de mesurar menys de 115 cm de volum i el propietari haurà de tenir en compte que no podrà portar altre equipatge de mà. Si l'instrument mesurés més de 115 cm de volum, el propietari haurà d'assumir el cost d'un o dos seients addicionals. 

Tot i aquestes dues opcions, els instruments a cabina també han d'estar dins de fundes rígides.