Manuel Valls s'ha colat a les festes de la Mercè sense haver-les trepitjat. No era al balcó de l'Ajuntament ni a la recepció oficial i segurament tampoc a la plaça de Sant Jaume, però la seva ombra allargada s'ha notat, encara que només sigui una mica, el dia gran de Barcelona. 

Per la Mercè és tradició que els líders dels partits polítics amb representació municipal valorin la festa i comentin l'actualitat. És tan habitual que dels parlaments no se'n fa convocatòria. Però ahir, Ciutadans de Barcelona va comunicar que la portaveu del grup municipal, Carina Mejías compareixeria al Saló de Cent cap a quarts d'una; havia de ser la primera vegada que s'enfrontaria als mitjans després del cas del fals màster i després de saber-se que Manuel Valls presentarà demà, amb tota probabilitat, la seva candidatura. Però Mejías ha desconvocat. Amb tot, hi era, perquè malgrat que no ha sortit al balcó com a rebuig per la presència del llaç groc, se l'ha pogut veure en diversos actes oficials.

Però, per què ha anul·lat la convocatòria? Por de les preguntes? Indisposició? El partit no hi ha donat explicacions, però fonts pròximes ho han atribuït a la possible presència d'assessors de Valls a la casa consistorial, un fet que hauria molestat Mejías, si bé Valls no ha dit pas que es presenti amb les sigles de Ciutadans. 

Sigui com sigui, Valls ha fet acte de presència i més d'un líder polític s'hi ha referit. És el cas del líder del PDeCAT a Barcelona, l'exalcalde Xavier Trias, que ha dit que "no és dolent que tinguem candidatures fortes" perquè "nosaltres també la farem". També s'hi ha referit el portaveu del PSC i candidat socialista, Jaume Collboni, que ha dit que no pensava fer valoracions ni debats sobre "propostes, missatges i continguts que encara no s'han fet". "De moment, tot són hipòtesis i filtracions" i ha afegit: "Hi ha qui vol convertir Barcelona en un camp de batalla entre els que estan a favor i en contra de la independència".