Entrevistes per la República neix avui com a "publicació digital oberta" amb les "veus més representatives de la cultura i la política republicana catalana i espanyola", segons expliquen els seus fundadors Aldo Frediani i Guillem Valls, ambdós politòlegs. La publicació pretén ser un "espai de pensament crític" per impulsar "un debat obert a visions republicanes plurals per explotar el millor camí per avançar cap a una nova República", expliquen els seus fundadors. 

La publicació compta des d'avui amb les entrevistes als consellers Toni Comín i Lluís Puig, exiliats ambdós a Brussel·les des de fa més d'un any, i també de Liz Castro, escriptora, editora i traductora nord-americana, coneguda pel seu activisme per la independència de Catalunya. Alhora, el mitjà també comptarà amb les entrevistes al periodista Martí Anglada, al vicepresident del Parlament, Josep Costa, i a l'exconseller de Convergència Democràtica de Catalunya, Felip Puig. 

La publicació s'estructura per entrevistes independents amb profunditat a diferents veus del pensament republicà, ja que, segons els fundadors, "és el nou gènere periodístic en auge i la millor manera de mostrar les diferents veus sense que interfereixin línies editorials". 

Un projecte més enllà de Catalunya

"Volem projectar la cultura i la política republicana més enllà de Catalunya", explica Guillem Valls, un dels fundadors de la publicació. Alhora, el projecte pretén mostrar "el debat que hi ha a la societat sobre la República i que no es mostra als mitjans de comunicació estatals", explica Aldo Frediani, l'altre fundador del projecte. 

Entrevistes per la República

Entrevistes per la República pretén buscar els "arguments" per avançar cap a una república, i per aquest motiu es planteja un espai de debat, que es realitzarà un cop al mes a l'Espai Mallorca, on es reuniran dues personalitats clau de l'ecosistema polític i cultural perquè mantinguin un diàleg i abordin en profunditat temes concrets sobre la República. 

El projecte, que va començar fa vuit mesos i es mostra obertament a favor del feminisme, parteix del punt de partida del Referèndum de l'1 d'octubre i dels actuals referèndums que s'estan fent a les universitat de tot l'Estat sobre la monarquia.