Desenes de persones s'han encadenat aquest dissabte en les vies de l'estació de Rodalies de Sant Andreu Comtal (Barcelona) per demanar al Govern Espanyol que iniciï les obres de remodelació de l'estació que actualment té problemes d'accessibilitat.

Els manifestants han provocat retards en la circulació de trens durant uns minuts a crits de 'Volem l'estació ja' i 'Adif ens roba', per exigir a les institucions que s'iniciïn les obres necessàries per modernitzar l'estació.

Diversos membres del Govern municipal s'han sumat a la petició dels veïns, que lamenten les condicions dolentes de l'estació que, a l'estar mancat d'ascensor, impedeix l'accés a persones grans, discapacitades i a persones amb cotxets per a nadons, entre d'altres.

La regidora del districte i vicepresidenta de l'Institut Municipal per a persones amb discapacitat, Carme Andrés, s'ha sumat a la reivindicació per demanar al Ministeri de Foment que desvinculi la remodelació de l'estació de Sant Andreu amb les obres de La Sagrera. El segon tinent d'alcalde Jaume Collboni, ha afegit en declaracions als mitjans que els socialistes traslladessin aquesta petició a les institucions parlamentàries per accelerar aquestes obres i la desvinculació amb La Sagrera que, "al tractar-se d'un projecte més ambiciós, també és més lent".

D'altra banda, la tinenta d'alcalde d'Urbanisme, Ecologia i Mobilitat, Janet Sanz, ha criticat el mal estat de l'estació i ha afirmat que "si el Govern de Rajoy vol dialogar amb Catalunya, ara té una gran oportunitat per demostrar que l'interessen les coses que passen als veïns i veïnes de Barcelona".