El Nacional ha estat seleccionat un dels mitjans de comunicació seleccionats per participar a la cinquena edició del programa Table Stakes Europe, un projecte desenvolupat per l'organització WAN-IFRA (World Association of News Publishers) en col·laboració amb Google News Initiative. El programa, al qual hi participen 17 mitjans més d'arreu d'Europa, acompanyarà l'equip de treball d'El Nacional per desenvolupar els nous reptes del Grup Les Notícies de Catalunya de cara al 2024. 

El programa Table Stakes Europa està liderat per Doug Smith, que estarà acompanyat per un equip de professionals i experts en la transformació digital i la gestió del canvi en les organitzacions de notícies, entre els quals hi ha Valérie Arnould, Alexandra Borchardt, Pepe Cerezo, Lyndsey Jones i Stéphane Mayoux. Des de WAN-IFRA, s'acompanyarà als equips multidisciplinars creats a les redaccions per desenvolupar el seu projecte durant 10 mesos.

El repte d'El Nacional per al 2024, l'estratègia audiovisual

L'inici del programa serà al gener del 2024 i finalitzarà a l'octubre amb l'objectiu d'orientar els equips a desenvolupar iniciatives específiques que impliquin canvis en els fluxes de treball o altres reptes de la transformació digital. La majoria de mitjans escollits centraran els seus esforços en la diversificació d'ingressos, enfocat sobretot a la mètrica ARPU, ingressos mitjans per usuari, i en aplicar la intel·ligència artificial a les rutines periodístiques. 

Des d'El Nacional, la gran aposta i repte per al 2024, com ja ha comunicat la direcció del Grup en altres ocasions, es troba en treballar l'estratègia audiovisual i la producció de continguts en aquest format, apostant també per la seva monetització. D'altra banda, l'equip de treball també incorporarà al projecte objectius com la captació de noves audiències i la posada en marxa o millora de productes com les newsletters.

Els altres mitjans participants al programa són: KURIER (Àustria), Det Nordjyske Mediehus (Dinamarca), Karjalainen (Finlàndia), La Provence i Mediapart (França), Aschendorff Medien GmbH & Co. KG, Freie Presse Mediengruppe, Hamburger Abendblatt / Funke Medien, Rheinische Post Mediengruppe, Süddeutsche Zeitung i Zeitungsverlag Neue Westfälische (Alemanya), Árvakur hf. (Islàndia), The Irish Times (Irlanda), Times of Malta (Malta), Gremi Media (Polònia), Diari Ara (Espanya) i NWT Media (Suècia). L'organització WAN-IFRA està constituïda per més de 80 organitzacions de mitjans d'arreu del món de més de 20 països diferents.