El nou delegat del govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto, ha començat amb mal peu: dues protestes han coincidit a les portes de la delegació. Un grup d’activistes de les organitzacions Futuro Vegetal i Rebelión Científica han protestat a les portes de la delegació del govern espanyol a Catalunya aquest dijous. El motiu de la protesta són els càrrecs de desordre públics contra membres de Rebelión Científica per una acció que van realitzar el 6 d’abril del 2022. Aquell dia un centenar de persones van pintar les escales del Congrés dels Diputats a Madrid per “denunciar a la passivitat del govern espanyol davant la crisi climàtica”. A banda, també hi ha hagut una protesta de la Unió de Pagesos per denunciar la burocratització de l'administració pública.

 

 

A través d’un comunicat, Rebelión Científica ha informat que aquest dijous declaren a Madrid set de les 15 persones que van ser detingudes en aquella acció, i per expressar el seu rebuig els activistes han llançat pintura i han exhibit una pancarta amb el lema “Criminalitzar la ciència el terrorisme d’Estat” davant de la delegació del govern espanyola a Catalunya. En la mateixa acció, els activistes han cridat consignes com ara “Prou criminalitzar la ciència” o “La inacció ens mata”, informa l’agència Europa Press.

La pintura que s’ha llançat a les parets ja ha estat netejada, segons les entitats, que han destacat el fet que no han causat cap desperfecte, més enllà de la vistositat del moment de l’acció. Un portaveu de l’acció, citat per Europa Press, ha declarat: “No només no actuen sinó que oprimeixen la ciutadania que avisem del desastre i cridem l’atenció del públic sobre el gran problema imminent, la crisi climàtica”.

Diverses accions de Futuro Vegetal en els darrers mesos

En els darrers mesos, Futuro Vegetal ha protagonitzat diverses accions de protesta per advertir sobre els perills del canvi climàtic. Aquest mes d’abril dos activistes de l’organització van escalar al capdamunt d’un senyal lluminós de la M-30 de Madrid, un fet que va obligar a tallar el trànsit. Dies abans la mateixa organització havia fet una acció al Congrés dels Diputats, llançant pintura vermella a la façana de l’edifici i a un dels lleons.

L’organització justifica les seves accions perquè les institucions, apunten, han fallat i adverteix que no pararan fins que es prenguin mesures contundents contra la crisi climàtica perquè consideren que la humanitat s’ho juga tot. Futuro Vegetal carrega contra les corporacions càrnies i el govern espanyol com a impulsors d’un model que viola els drets dels animals i dels treballadors, a més de sotmetre a condicions precàries el món rural.