El Banc de Sang i Teixits de Catalunya ha fet avui una crida perquè tothom que pugui aprofiti aquest cap de setmana per donar sang perquè té reserves per a les necessitats hospitalàries dels pròxims cinc dies, quan allò òptim seria tenir per a deu dies.

El Banc de Sang va recollir ahir un total de 1.215 donacions, menys del previst, en la primera jornada de la Marató de Donants, que va començar ahir i acabarà el pròxim dia 18 amb l'objectiu d'obtenir 10.000 donacions amb les quals pal·liar la caiguda de donacions a causa del fred.

Les donacions poden fer-se en els principals hospitals de Catalunya i a la Casa de les Punxes de Barcelona, on estan programades activitats musicals.

La primera jornada de la Marató de Donants de Sang de Catalunya es va tancar ahir amb 1.215 donacions, lleugerament per sota de les previsions.

Enric Contreras, director assistencial del Banc de Sang, considera que l'onada de fred, que ahir va deixar temperatures gèlides, ha dissuadit a molts donants d'acudir a fer la seva donació.

"Un 30 % de les persones que havien demanat hora per Internet, finalment no van venir, però esperem que ho facin durant els pròxims dies", ha assenyalat Contreras.

L'objectiu de la Marató és remuntar les reserves de sang després de les festes nadalenques en les que les donacions han baixat un 25 %.