Una misteriosa, i generosa, donació de ben segur que alleujarà, i molt, l'agònica situació econòmica que patia Enric Pons, un històric dibuixant i guionista de l'editorial Bruguera que porta mesos en risc de desnonament. Pons ha rebut una donació anònima de 10.000 euros des de Madrid. Amb aquests diners, l'històric dibuixant podrà assumir amb molta més tranquil·litat un lloguer que el deixava amb només 60 euros disponibles per sobreviure en tot un mes.

D'aquests diners, però, Pons només se'n quedarà la meitat, 5.000 euros, ja que la resta aniran destinats als okupes de la Casa de Cadis, entitat amb la qual porta col·laborant des de fa unes setmanes després que els okupes tinguessin constància de la difícil situació que travessava el dibuixant.

Així mateix ha informat a través del seu Twitter l'activista Lagarder Danciu, una de les cares visibles del projecte que s'encarrega d'allotjar sensesostre de Barcelona a la seu gaditana.

"Increïble el seu gest solidari amb les persones que com ell pateixen diàriament l'amenaça de desnonament", ha agraït Danciu. "L'Enric sap millor que ningú que el carrer és molt violent i desitja que no hi hagi gent dormint als carrers de Barcelona", ha afegit.

La Casa de Cadis també ha volgut agrair la donació feta per Enric Pons a través d'un tuit: "Les persones sense llar de Barcelona estem molt commogudes amb el gest solidari d'Enric. El que menys té més aporta".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat