La immobiliària propietària del pis on viu l’històric dibuixant de l’editorial Bruguera li apujarà el lloguer a partir d'aquest mes. Enrique Pons ha rebut aquest matí una carta on s'especifica que la quantitat a pagar per la que ha estat casa seva durant més de 50 anys augmenta fins als 541 euros. El dibuixant rep una paga de 600 euros mensuals, de manera que a partir del pròxim febrer haurà de sobreviure amb menys de 60 euros cada mes.

Fins fa aproximadament tres anys, el preu que havia de pagar per la casa on va créixer amb prou feines superava els 300 euros. Pons havia anat estalviant per poder abonar cada mes el lloguer dels baixos on es va instal·lar amb tota la seva família quan només era un nen. L'antic treballador de Bruguera tenia la calefacció espatllada i mantenia el consum elèctric al mínim per tal de poder arribar a fi de mes. La poca demanda de tarotistes amb els anys de la crisi i la convalescència després d'una operació de pròstata no li van permetre continuar amb l'activitat que l'havia mantingut econòmicament des del moment que l'editorial va tancar.

Quan el pis va passar a mans d'una immobiliària, el nou propietari va començar a reformar l'escala i les diferents instal·lacions de subministraments, fet que va elevar la quantitat total a pagar fins a més 500 euros. Gràcies a l'ajuda d'una advocada, el dibuixant va poder contactar amb un menjador social i accedir a les ajudes socials de l'Ajuntament de Barcelona.

La situació d'aquest dibuixant va cridar l'atenció dels organitzadors de la veïna Casa de Cádiz, que han decidit ajudar-lo, oferint-li menjar i arreglant-li la calefacció. Per tal de visibilitzar el seu cas, un dels promotors de l'alberg autogestionat per sensesostre va explicar a través de Twitter la història de Pons, tot fent una crida a comprar l'últim llibre del dibuixant.

Els últims cinc exemplars firmats d'El hombre del traje pistacho es poden adquirir a la Casa de Cádiz per així també contribuir a la causa.