Una dona aragonesa ha presentat una denúncia davant l'Organització de les Nacions Unides (ONU) contra Espanya per no dur a terme l'exhumació del seu avi i el seu besoncle del Valle de los Caídos on van ser enterrats després de ser afusellats.

La denúncia ha estat presentada per l'advocat de la família, per la vulneració reiterada de la tutela judicial i efectiva, ja que, segons al·lega, des de fa uns anys té el dret judicial reconegut a les esmentades exhumacions.

"Hem anat a Nacions Unides buscant una decisió humanitària que faci complir al Govern espanyol la sentència que reconeix el dret a exhumar els familiars afusellats com tants altres per ser demòcrates", ha assenyalat el lletrat en un comunicat.

A més, al·lega la "falta de sensibilitat del govern espanyol amb les famílies que pretenen exhumar així com la vulneració de la tutela judicial efectiva de la demandant, que fa un any va obtenir una sentència i en el dia d'avui cap ens públic, administratiu o judicial ni cap persona no ha procedit al seu compliment".

En última instància recorda que en els últims anys, el cas ha anat passant d'un Jutjat d'Instrucció de Madrid fins a l'Audiència Nacional.