Una dona de Montsó, a Osca, ha estat assassinada avui al seu domicili, on hi havia els seus dos fills, presumptament per la seva exparella. L'agressor ja ha estat detingut, segons han informat fonts de la Delegació de Govern a Aragó.

La dona, de nacionalitat senegalesa i de 42 anys, ha estat atacada amb un arma blanca al seu domicili i en presència dels seus dos fills, presumptament, pel pare i exparella sentimental, també d'origen senegalès. 

L'Ajuntament de Montsó ha decretat tres dies de dol i ha convocat una concentració a les 19.00 hores a la plaça Major de la localitat. 

Per altra banda, el Govern d'Aragó ha condemnat en un comunicat l'assassinat. La directora de l'Institut Aragonès de la Dona, Natalia Salvo, ha expressat la "seva repulsa a aquest assassinat i a la violència contra les dones" que ha qualificat com "el problema més greu" que té la societat en aquests moments. La violència de gènere "ens endarrereix com a societat i llastra la democràcia, que no pot ser plena mentre la meitat d'ella visqui insegura i en risc solament pel fet de ser dona", ha conclòs.

45 dones assassinades el 2018

Aquesta última víctima eleva a 45 les dones assassinades per les seves parelles o exparelles aquest 2018, L'assassinat coincideix amb el 25 de novembre, del Dia Internacional contra la Violència sobre la Dona, contra la qual milers de persones han clamat a diverses ciutats espanyoles.