Una treballadora social ha estat apunyalada a Salt (Gironès) per un home de 38 anys  que va ser detingut posteriorment pels Mossos d'Esquadra. La dona es troba ingressada a l'Hospital Josep Trueta i el seu estat es reservat. L'agressor és un ciutadà de nacionalitat marroquina amb antecedents. Els Mossos d'Esquadra estan investigant si la víctima havia atès en algun moment al seu agressor i si havia hagut algun tipus de fricció.

L'agressió va tenir lloc divendres al migdia a la plaça Sant Cugat de Salt quan l'home va apunyalar  a l'abdomen la víctima, que en aquells moments anava acompanyada. La dona va ser traslladada a l'Hospital Josep Trueta i el seu estat es reservat.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha condemnat "de la manera més enèrgica" l'apunyalament. La víctima és una treballadora social del Consorci de Benestar del Gironès-Salt.

L'agressor hauria estat l'autor d'altres incidents, segons ha informat l'ACN, com ara causa desperfectes a l'edifici del centre obert infantil de Salt llençant pedres, o a vehicles del personal. Segons fonts properes al cas, l'agressor ja va ser denunciat i detingut per aquests fets.

El comitè d'empresa del personal del Consorci ha fet un comunicat condemnant i rebutjant "rotundament" l'agressió que ha patit la seva companya "durant l'exercici de la seva tasca professional". Els treballadors asseguren que en els darrers anys estan patint un "augment d'insults i agressions" que són "del tot inacceptables" i que els situen en posició "d'indefensió i vulnerabilitat".

Per això, han anunciat que es reuniran aquest dilluns per analitzar els fets i no descarten mobilitzacions per denunciar la falta de protecció en què treballa el personal del sector dels serveis socials.