L'actriu, guionista i directora barcelonina Leticia Dolera serà la pregonera de les festes de La Mercè 2018, ha informat l'Ajuntament de Barcelona aquest divendres en roda de premsa.

L'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha destacat que el pregó "tindrà nom de dona", i ha detallat que la festa major de la ciutat en començarà divendres 21 de setembre amb el pregó de Dolera com a tret de sortida, i en culminarà dilluns 24 de setembre amb el tradicional piromusical.

L'autora del cartell de La Mercè ha estat la il·lustradora i dibuixant barcelonina Sònia Pulido, llicenciada en Belles Arts i col·laboradora de diverses revistes.

Lisboa serà aquesta edició la ciutat convidada, en el marc del programa Ciutat Convidada per mostrar expressions artístiques contemporànies de ciutats amb què la capital catalana vol mantenir vincles singulars, com anteriorment han estat Medellín, Quito, Istanbul, Dakar, Sant Petersburg i Mont-real, entre altres.

Aquesta Mercè n'oferirà "mil i una" oportunitats de conèixer i enamorar-se de Lisboa, una ciutat amb moltes característiques comunes amb Barcelona malgrat situar-se en extrems oposats de la península. "Lisboa és una ciutat que viu intensament la cultura de barris", ha explicat el consistori en un comunicat, i ha avançat que sota el paraigua 'Lisboa, en solfa!' s'omplirà de ritmes portuguesos diversos espais de la ciutat.