La Diputació de Barcelona ajudarà 4.000 llars durant aquest any i el proper mitjançant el programa d'Auditories i Intervenció d'habitatges en situació de pobresa energètica, promogut per la corporació provincial.

El programa pretén millorar l'eficiència dels habitatges reduint les despeses dels subministraments bàsics, ha destacat en un comunicat aquest dijous, després d'haver presentat amb el Govern, ajuntaments i la resta de diputacions un conveni conjunt per combatre la pobresa energètica.

La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, ha reiterat així el suport de la corporació provincial a "les necessitats dels ajuntaments en matèria social, com els plans d'urgència social i el combat a la pobresa energètica, que són una de les prioritats del mandat", a les quals destinaran tots els esforços tècnics i pressupostaris.

Les auditories energètiques d'habitatges impulsades per la Diputació permetran un estalvi valorat en 600.000 euros l'any i una reducció d'emissions de CO2 d'unes 315 tones anuals, un estalvi energètic equivalent al consum anual d'un centenar d'habitatges.

Conesa també ha recordat que la lluita contra la pobresa energètica és un dels eixos estratègics de la corporació provincial, que va destinar 26 milions d'euros -com a recursos extraordinaris- a aquesta emergència social el 2016, any que també va impulsar un programa específic contra la pobresa energètica, amb altres 15 milions.