El Consell per a la Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT), va rebre 27.049 dòlars de la fundació Open Society Initiative for Europe, presidida pel financer George Soros. En concret, els diners es van destinar al cofinançament d’un seminari sobre populisme, xenofòbia i els moviments euroescèptics que es va celebrar el 17 de gener del 2014.

L’import total de la col·laboració s’ha difós via Twitter al costat d’altres projectes que també han rebut finançament de part de Soros, entre els quals diverses activitats als Països Baixos i Gran Bretanya.

 

L’objectiu del seminari “Eleccions Europees 2014: l’augment de la xenofòbia i els moviments euroescèptics a Europa”, coordinat per Elisabet Moragas, era el d’abordar la correlació existent entre la crisi econòmica europea, la cobertura que se’n ha fet per part dels mitjans de comunicació i l’augment dels moviments xenòfobs i euroescèptics a la Unió Europea.

Segons el mateix DIPLOCAT, el seminari va comptar amb representants del Parlament Europeu, del món acadèmic i dels mitjans de comunicació. A més del finançament de l’Open Society Initiative for Europe, la iniciativa va comptar amb el suport de l‘European Journalism Centre, l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) i l’Oficina d’Informació del Parlament Europeu a Barcelona.