Tragèdia a Lió. Almenys deu persones han resultat mortes, entre elles cinc nens, en l'incendi en un habitatge en aquesta ciutat de l'est de França. Segons han informat les autoritats locals, unes altres catorze persones estan ferides, quatre d'elles de gravetat, així com dos bombers en estat lleu. 88 veïns han estat evacuats. De moment, es coneix que el foc va començar en la planta baixa de l'edifici residencial cap a les 03.00 (hora local) i es va propagar ràpidament als tres pisos superiors a la localitat de Vaulx-en-Velin, a la perifèria de la ciutat de Lió, detalla la prefectura en un comunicat.

Es desconeixen les causes de l'incendi a Lió

La gravetat de l'incendi a l'edifici de set plantes va fer que acudissin 170 bombers, que van treballar en condicions "extremadament difícils", ha assenyalat el ministre de l'Interior, Gérald Darmanin, en unes declaracions a la premsa. Darmanin va indicar que es desconeixen ara per ara les causes del sinistre i que aquest mateix matí viatjarà a la zona per supervisar l'acció dels serveis de rescat i investigació. L'edifici està acordonat.

Un testimoni de l'incendi ha relatat a la televisió BFM que va aconseguir portar una escala a la façana de l'edifici per la qual va poder fugir entorn d'una desena de persones. Un altre testimoni ha apuntat com a possibles culpables a ocupants il·legals, que són comuns en les plantes baixes dels edificis a l'hivern a la zona, i que, segons ell, fan "inhabitable" la situació. Tots dos van relatar que se sentien plors de nens i veus d'adults cridant "salveu als meus fills". Un portaveu dels bombers va assenyalar al mateix canal que la propagació del foc va ser "extremadament ràpida" i va recordar que en aquesta mena d'incendis la propagació del fum per les escales fa "molt difícil" l'evacuació.

No descarten investigacions criminals

En un comunicat, la Fiscalia indica que els serveis de la direcció en la zona de la Policia Judicial s'encarreguen de la investigació, que haurà de determinar les circumstàncies i les causes de l'incendi i que "no es descarta cap hipòtesi, en particular la pista criminal". En declaracions al diari regional Le Progrès, alguns habitants van acusar els camells que suposadament ocupaven i utilitzaven per a la venda de drogues els baixos d'aquest edifici d'habitatges. Un veí s'ha queixat que, segons la seva versió, els responsables vulguin ocultar que el succés "ve del punt de tripijoc a la planta baixa. Aquí va començar l'incendi. He vist a nens saltar del balcó. Era horrible".