Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 22 de febrer un home de 26 anys per presumptament abusar d'una de menor a finals de gener a Berga (Berguedà). La investigació continua oberta per localitzar un segon presumpte implicat, ja identificat.

Fonts de la policia catalana han explicat aquest dimarts que el 20 de febrer la víctima va anar a l'Hospital de Berga i va relatar que havia estat víctima d'un abús sexual a finals de gener, per la qual cosa es va traslladar el cas als Mossos, que van obrir una investigació.

Aquest dimarts, l'Ajuntament de Berga (Barcelona) ha condemnat "fermament" els últims casos de violència sexual ocorreguts a la ciutat i s'han posat a disposició de les víctimes a través dels serveis municipals i del Servei d'informació i atenció a les dones (Siad), coordinat pel Consell Comarcal del Berguedà.

En un comunicat, han destacat que el 2018 hi va haver 833 denúncies per agressions i 1.500 per abusos sexuals a Catalunya, i que l'increment del nombre de casos denunciats demostra "una sensibilització més gran".

Altres casos de violació i abusos

Aquest 2019, s'ha produït a Berga un cas de violació a una dona de 72 anys suposadament per part d'un home de 33, que va ser detingut, i un altre cas d'un presumpte abús, i els Mossos d'Esquadra investiguen un presumpte delicte d'abusos sexuals per part d'un ex professor de l'Escola Municipal de Música de Berga (EMMB) a una alumna.

Tan mateix, aquest cap de setmana va ser detingut un home de 36 anys per una presumpta agressió sexual a Gironella, també a la comarca del Berguedà. Segons els Mossos, van rebre l'avís a les 23.45 hores de dissabte que una dona havia patit una agressió sexual a l'entrada d'un edifici, i el presumpte autor va ser arrestat unes hores després.