Gràcies a l'ADN d'una burilla, els Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals han identificat i denunciat penalment al presumpte autor d'un incendi forestal que va arrasar 105 hectàrees de camps de cereals i terrenys forestals a Manresa i Sant Fruitós de Bages (Barcelona).

L'incendi es va produir el 22 de juny de l'any 2017. va cremar 105 hectàrees de camps de cereals i de massa forestal, i va obligar a desallotjar a unes 700 persones de la urbanització el Roserar de Sant Fruitós de Bages. 

El mateix dia de l'incendi, els Agents Rurals van determinar que la causa de l'inici del foc va ser una burilla d'un cigarret que van localitzar en el marge d'un camí rural entre Viladordis i Manresa, i els Mossos van iniciar una recerca.

El 15 d'octubre, un informe de la Unitat central del Laboratori Biològic dels Mossos va concloure que les mostres d'ADN corresponien al principal sospitós, després d'acarar mostres del seu ADN amb les recollides en la burilla. Es tracta d'un home de 66 anys, veí de Manresa, que va ser denunciat per un presumpte delicte d'incendi forestal el 30 d'octubre i que haurà de comparèixer davant el jutjat d'instrucció de Manresa quan sigui requerit.