Els Mossos d'Esquadra han detingut un menor no acompanyat (MENA) per agredir sexualment sis dones a Barcelona. El jove -de 17 anys i sense antecedents penals- està sota la tutela de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA). Les violacions es van produir entre finals d'octubre i principis de desembre als barris d'Horta i Sants i es caracteritzaven per un ús desmesurat de la violència. La Fiscalia de Menors ha decretat l'ingrés del noi en un centre especialitzat.

Les dues primeres agressions es van produir a la zona dels jardins del Passeig de Montjuic, però amb un mes de diferència entre elles. A partir del segon cas, les accions del menor van començar a ser cada poc més reiterades i en onze dies va protagonitzar cinc violacions. El tercer assalt es va produir al mateix escenari que els dos primers i les tres restants van tenir lloc a Horta, a la zona de la Vall d'Hebron.

El jove actuava en qualsevol moment del dia i abordava les víctimes —dones de mitjana edat i d'edat avançada— pel carrer i amb la cara tapada. A més, l'agressor triava llocs on no podia ser gravat per càmeres de videovigilància. Els assalts sempre anaven acompanyats de grans dosis de violència i amenaces reiterades. En dos dels casos també va aprofitar l'ocasió per robar les víctimes, que sempre anaven soles.

El 7 de desembre els Mossos van arrestar el menor de 17 anys al barri d'Horta en relació amb les tres agressions sexuals que havien tingut lloc en aquest barri en només deu dies. L'agressor va passar a disposició de la Fiscalia de Menors i el jutjat de menors en va decretar l'internament en un centre tancat. 

La similitud en el modus operandi va fer sospitar els agents que el jove pogués tenir algun tipus de relació amb tres agressions sexuals que s'havien produït al barri de Sants, als jardins del Passeig de Montjuic. Les indagacions policials van aconseguir situar el MENA en dos dels tres casos en zones properes al lloc dels fets, ja fos abans o després de l'hora en que s'havien comés els delictes. pel que fa a la tercera violació, el menor va ser captat per les càmeres properes a una estació de metro amb línia directa a l'escenari de l'assalt.

Aquests avanços de la investigació van acabar de ser confirmats amb els resultat de les proves d'ADN del laboratori biològic dels Mossos, que van acreditar que l'agressor de Montjuic era el mateix jove que havia estat detingut per les violacions a la Vall d’Hebron.