El Ministeri de l'Interior ha anunciat aquest dimecres la detenció a Madrid d'un home de nacionalitat espanyola i 52 anys per la seva presumpta pertinença a Daesh, afirmant que difonia "continguts gihadistes dirigits a captar nous membres i a adoctrinar els ja captats en la comissió d'accions terroristes".

En el seu comunicat, ha assenyalat que l'home, la identitat del qual no ha estat facilitada, ja va ser condemnat per la seva integració en l'organització terrorista Al-Qaida, subratllant que, una vegada alliberat el 2011, "havia adoptat la posició de 'cibersoldat' a fi de consolidar i potenciar l'estratègia de Daesh a través de la gihad virtual".

Així, ha indicat que el detingut "havia desenvolupat un sofisticat 'modus operandi' virtual per dur a terme una activa tasca de difusió massiva a Internet amb la finalitat de no ser detectat". D'aquesta forma, n'ascendeixen 207 els presumptes gihadistes detinguts en operacions realitzades a Espanya i l'exterior des del 26 de juny de 2015, data en la qual el Ministeri de l'Interior va elevar a 4 el Nivell d'Alerta Antiterrorista (NAA).