Un home de 43 anys ha estat detingut per l'assassinat a Liaño de Villaescusa (Cantàbria) de la seva exparella de 40 anys i la seva filla d'onze mesos. Després que els seus familiars denunciessin avui la seva desaparició, la Guàrdia Civil ha localitzat els cossos sense vida de la dona i la seva filla en un habitatge de Liaño. I, a les dotze del migdia, la Guàrdia Civil ha detingut l'exparella de la víctima. Es tracta d'un home de nacionalitat espanyola i de 43 anys. Podria haver infringit una ordre d'allunyament que estava en vigor, dictada pel Jutjat Penal número 5 de Santander, segons ha informat la Delegació del Govern. 

El Govern de Cantàbria ha manifestat avui la seva consternació i la seva més enèrgica "repulsa i condemna" pel presumpte assassinat masclista ocorregut a la localitat de Liaño de Villaescusa. Així, els membres de l'Executiu traslladen el seu afecte i suport a la família de les víctimes, una dona de 40 anys i la seva filla d'onze mesos, els cossos de les quals sense vida van ser localitzats per la Guàrdia Civil, després que els familiars denunciessin la desaparició d'ambdues. Els fets estan sent investigats per la Policia Judicial de la Guàrdia Civil i l'autoritat judicial ha decretat secret de sumari. El presumpte assassí, un home de 43 anys, ha estat detingut aquest migdia a la localitat d'El Astillero.

El president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, ha titllat en un tuit el que ha ocorregut de "terrible tragèdia" i ha anunciat que diumenge hi haurà una concentració de repulsa a Liaño de Villaescusa. I el vicepresident regional, Pablo Zuloaga, ha expressat en un tuit el seu "rebuig, repulsa i condemna" per l'assassinat masclista que s'ha produït a Liaño i "tot l'afecte i suport a la família".

Si es confirma el caire masclista d'aquest crim, seran ja 41 les dones mortes a mans de les seves parelles o exparelles des de començament d'any. I des de 2003, any que es van començar a comptabilitzar les víctimes mortals de violència masclista, són ja 1123 les dones assassinades.

El número de telèfon 016 atén a totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 52 idiomes diferents, igual com el correu 016-online@igualdad.gob.es. També es fa atenció mitjançant WhatsApp a través del número 600000016, i els menors poden dirigir-se al telèfon de la Fundació ANAR 900 20 20 10.

Imatge principal: Precinte policial al costat de l'habitatge de Liaño/EFE