Indignació entre els pares i mares dels infants de la llar d'infants Sant Agustí, a Barcelona. Les famílies han sabut aquest mateix dimarts que l'escola bressol tanca les portes després de Setmana Santa a causa d'un desnonament i que els seus fills no podran anar-hi a partir del dia 18 d'abril. Els pares i mares afectats han portat el cas al Consorci d'Educació de Barcelona, que a través de la Inspecció, ha buscat plaça per als 50 nens i nenes afectats en escoles bressol de la zona d'influència, al barri de la Sagrada Família (Eixample). Tot i això, els pares, que desconfien de la gestió de la direcció, busquen empara legal per aconseguir que el servei es doni fins a final de curs i no perjudicar així, els infants.

En una reunió, dimarts a la tarda, la direcció del centre va informar als pares que s'havia patit 'mobbing immobiliari', després d'unes obres al local i uns retards en pagaments de lloguer, i que la propietat els feia fora. Per tant, havien de cessar l'activitat de l'escola bressol, situada al número 93 del carrer Indústria de Barcelona, a partir del dimarts 18 d'abril.

Escolarització garantida en altres centres

Així ho ha confirmat, Emília Andreu, des de l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona (IMEB) que ha explicat que entre aquest dijous i divendres es podrà garantir ''l'escolarització'' de tots 50 nens i nenes després de les vacances. Els pares però volen aconseguir que els seus fills l'acabin al mateix centre, ja que consideren que són molt petits per adaptar-se de nou a una altra escola.

Segons ha explicat a l'ACN la portaveu dels pares, Carol Rodríguez, la direcció havia convocat la trobada a través d'una carta o per correu electrònic el mateix dia, cosa que ha agafat moltes famílies de vacances, cosa que dificulta encara més la possibilitat d'actuar dels pares, però estan disposats a mobilitzar-se per aconseguir el seu objectiu. ''Ens importa poc el perquè del desnonament'', ha dit Rodríguez, ''el que volem és que els nostres fills acabin el curs amb els seus amics''.

Malpensar de la direcció

Rodríguez dona tota la culpa de la situació a la direcció, ja que creuen que ''no és transparent'' i que amaga detalls per entendre què ha passat. La portaveu està convençuda que ha pactat amb la immobiliària marxar del local a canvi del deute i que per això ''no vol rebombori''. Rodríguez també posa en qüestió la seva gestió perquè si hi ha desnonament, diu, ''és perquè no s'ha pagat'' i per tant es pregunta ''els nostres calers on han anat?''. Reconeix que com que ''no hi ha res clar'', els pares i mares han començat a ''malpensar'' de la gestió de la direcció.

Des de la direcció no s'han volgut facilitar detalls sobre com s'ha arribat a aquesta situació però destaquen que tanquen l'escola després de 65 anys en funcionament i totalment en contra de la seva voluntat i ''amb molta pena''. S'ha assegurat que s'ha fet tot el possible per evitar el tancament, ja que s'han esgotat ''totes les vies'' i també per aconseguir poder acabar el curs, perquè són conscients que ''no és bo per cap nen''. Sense voler fer més declaracions, la direcció ha explicat que la prioritat en aquests moments és buscar el benestar dels nens.

Les famílies intentaran portar dimarts vinent, dia del desnonament, els seus fills a l'escola com a mesura de pressió.