La justícia és partiarcal? Com es pot canviar? A aquesta pregunta busca donar resposta la jornada tècnica d'aquest divendres "Eines per desmuntar la justícia patriarcal" organitzada per l'Institut Català de les Dones amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones i en el marc de la commemoració de 10 anys de la Llei 5/2008 del Dret de les Dones a Eradicar la Violència masclista. 

La jornada comptarà amb la participació de 150 professionals de l'administració involucrats en l'erradicació de la violència masclista i també amb la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, i el conseller de l'Interior, Miquel Buch. Es farà al Departament d’Interior i s’obrirà amb la conferència “La urgència de deconstruir l’estructura patriarcal de la Justícia”, a càrrec d’Irantzu Varela , periodista, coordinadora de Faktoria Lila.

Seguidament, en el marc de les actuacions que està duent a terme el Departament d’Interior en aquest àmbit, intervindran Maite Casado, del Gabinet de Seguretat del Departament d’interior, i Laia Rosich, psicòloga responsable del Grup de treball sobre violència masclista del Consell Nacional de les Dones de Catalunya.

Posteriorment hi haurà una taula rodona: “Arrels de la Justícia patriarcal i estratègies emergents per desmuntar-la” que comptarà amb les intervencions d'Alba Alfageme, psicòloga i professora associada de la UB, Carla Vall, responsable de la Comissió de Violència de Dones Juristes i Lidia Serratussell, responsable de Àrea de Reparació i d'Atenció a la Víctima, del Departament de Justícia.

Per acabar, la psicòloga  experta en l’abordatge de les violències masclistes Gemma Altell relatarà les conclusions de la jornada, i clourà la sessió, Núria Balada, presidenta de l’ICD.