Una desena de viatgers d'un tren de Renfe que realitzava el trajecte entre València Nord i Saragossa-Miraflores han resultat ferits en sortir dels vagons quan el comboi s'ha aturat entre Masadas Blancas i Barracas (Castelló) per tornar cap a Caudiel davant el risc que suposava la proximitat de l'incendi de Begís, que afecta ja prop d'un miler d'hectàrees. El succés ha tingut lloc quan el tren ha fet la parada i els maquinistes es disposaven a iniciar el retrocés per anar cap a Caudiel. Hi ha hagut escenes de por i inquietud i això ha fet que alguns passatgers hagin decidit sortir del comboi. Segons recull Europa Press, de fet, alguns dels viatgers han trencat les finestres per poder sortir dels vagons. Quan han vist la proximitat del foc, han tornat cap al tren; però lamentablement hi ha hagut tres persones que han resultat ferides greus per cremades i unes altres vuit presenten ferides lleus.

L'operadora ferroviària detalla que la maquinista hauria demanat als viatgers que no baixessin del tren i que ha pogut canviar ràpidament cap a la cabina en sentit contrari per poder desplaçar-se fins a Caudiel. Les fonts de Renfe recollides per Europa Press expressen que els passatgers que no s'han mogut de l'interior del tren no han resultat ferits. Hi ha desplaçades dues dotacions d'emergències mèdiques, tres unitats de Suport Vital Bàsic, un helicòpter, un camió d'Emergències amb Múltiples Víctimes i diverses ambulàncies (Transport No Assistencial). Això també ha tingut efectes en la circulació de la línia, que queda suspesa.

Hospital de campanya a Xèrica

Dels tres ferits greus, un ha estat traslladat en helicòpter a l'Hospital La Fe de València; un altre ha estat traslladat amb SAMU (Servei d'Assistència Mèdica d'Urgències) al mateix centre i l'altre també l'han desplaçat en SAMU fins a l'Hospital Clínic de València. Hi ha una quarta persona que ha patit cremades, tot i que en aquest cas menys greus, que l'han traslladat en SVB a Sagunt. A la resta de ferits els han desplaçat amb TNA fins a l'hospital de campanya que han instal·lat a Xèrica.

En una piulada a Twitter, Renfe informa que el tren que ha hagut de fer front a aquesta situació és el mitja distància 18506: "Retrocedeix per incendi a l'estació de Caudiel, on queda estacionat a l'espera de mitjans alternatius". També asseguren que col·laboren amb "els serveis de protecció civil per atendre als viatgers que ho necessitin". Uns minuts més tard, el president del País Valencià, Ximo Puig, ha declarat als mitjans que "en un moment determinat, un episodi de vent ha fet arribar a la via el foc". "A partir d'aquell moment hi ha diverses versions sobre el que ha passat, però crec que no em correspon analitzar-les", ha asseverat Puig. En tot cas, el màxim mandatari valencià ha subratllat que "és fonamental que les persones estiguin protegides i que hi hagi seguretat, tant per als veïns com per als bombers".